Kiinteistöt: An­tel­lin tyh­jil­le lei­po­mo­ti­loil­le neu­vo­tel­laan uutta käyttöä

Sote-uudistus: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueel­le käyt­töön ly­hyem­pi oheis­ni­mi

Luitko jo tämän?: Ou­lu­lais­muu­sik­ko Jarmo Heik­ki­nen kyseli nuorena soit­to­hom­mia Ab­bal­ta, mutta livisti ennen Björnin saa­pu­mis­ta

Kolumni
Tilaajille

Eu­roo­pas­sa kytee tu­li­pa­lo­ja ja kuuluu kylmän sodan kaikuja

Kun maat ovat koronan myötä käpertyneet itseensä, on syntynyt hyvä kasvualusta konflikteille ja levottomuuksille. Tällaiset muutokset heijastuvat helposti Suomeenkin, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Koronan varjossa värjöttelevä Eurooppa on käynyt levottomaksi. Kun pandemia on vaatinut yli vuoden ajan päättäjien lähes kaiken tarmon ja vienyt pääosan median ja kansalaisten huomiosta, ovat kylmät tuulet päässeet kuin vaivihkaa puhaltelemaan ja voimistumaan. Huolestuttavia uutisia yhtenäisyyden rakoilusta, konfliktien kärjistymisestä ja levottomuuksista on kantautunut viime viikkoina monelta suunnalta Eurooppaa.

Yhdysvaltojen ja Venäjän välit ovat kiristyneet siinä määrin, että sapelien kalistelu kantaa kaikuja kylmän sodan ajoilta. Koska Eurooppa on toisen vahva kumppani ja toisen rajanaapuri, olemme väistämättä kärsijöitä, jos kahden suurvallan välit jatkavat viilenemistään.