Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Eu­roo­pan par­la­ment­ti katsoo Venäjän tukevan ter­ro­ris­mia ja käyt­tä­vän sen keinoja

Parlamentti haluaisi myös kieltää ja sulkea Venäjän propagandaa levittävät tahot Euroopassa.

Strasbourg/Helsinki
Euroopan parlamentti äänesti asiasta tiistaina. Kuvassa parlamentin Strasbourgin rakennus.
Euroopan parlamentti äänesti asiasta tiistaina. Kuvassa parlamentin Strasbourgin rakennus.
Kuva: JULIEN WARNAND

Euroopan parlamentti on sitä mieltä, että Venäjä on terrorismia tukeva ja sen keinoja käyttävä valtio. Täysistunnossa tämän puolesta äänesti 494 parlamentaarikkoa, vastaan 58 ja tyhjää 44.

Suomalaisista parlamentaarikoista identiteetti ja demokratia -ryhmän Laura Huhtasaari, vihreiden Ville Niinistö ja EPP:n Petri Sarvamaa eivät olleet paikalla. Muut suomalaiset äänestivät päätöslauselman puolesta.

Parlamentin mukaan Venäjän hallinto on kohdistanut valtionterroria ukrainalaisia siviilejä kohtaan ja se pitäisi eristää yhä voimakkaammin.

Parlamentti pyytää myös lisäämään palkkasotilaistaan tunnetun Wagner-ryhmän EU:n pakotelistalle. Niin ikään parlamentti haluaisi, että Venäjän propagandaa Euroopassa tukevat tahot pitäisi kieltää ja sulkea.

Parlamentaarikot haluaisivat Euroopan Unionille oikeusperustan, jonka nojalla maita voitaisiin jatkossa julistaa terrorismin tukijaksi. Nyt kyse on parlamentin omasta päätöslauselmasta.