Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

EU ja Venäjä koh­taa­vat ta­sa-ar­voi­ses­ti Ba­rent­sin yh­teis­työs­sä

Barentsin yhteistyö on korostetusti yhteistyötä ihmisten kesken, jossa jokainen alueen asukas voi olla osallinen. Ihmisenkokoisilla yhteyksillä on suuri merkitys - olipa kysymys ammattitaitokilpailuista koulujen välillä, urheiluseurojen yhteisistä turnauksista tai vain ystävien kohtaamisesta eri puolilla rajaa.

Suomesta tuli lokakuussa Norjan Tromssassa pidetyssä ulkoministerikokouksessa Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajamaa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Suomi luovuttaa lokakuussa 2023 Joensuussa järjestettävässä ulkoministerikokouksessa puheenjohtajuutensa vuorostaan Venäjälle. Neuvoston jäseniä ovat Pohjoismaat, Venäjä ja Euroopan komissio.

Puheenjohtajuutemme osuu hetkeen, jolloin suurvaltasuhteet ovat jännitteiset, ja myös EU:n ja Venäjän välillä kipinöi. Kansainvälinen, sääntöihin sekä kansainväliseen oikeuteen perustuva järjestelmä on rapautunut ja sitä haastetaan monin eri tavoin.

Kun myös ihmisoikeuksia ja demokraattisia periaatteita haastetaan, EU:n on pysyttävä uskollisena arvoilleen ja periaatteilleen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.