Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

EU asetti uusia pa­kot­tei­ta Val­ko-Ve­nä­jäl­le – koskee lu­kui­sia tuot­tei­ta ja 22 puo­lus­tus­hal­lin­non hen­ki­löä

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka tiedetään Venäjän tukijaksi.
Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka tiedetään Venäjän tukijaksi.
Kuva: BELARUS PRESIDENT PRESS-SERVICE

Euroopan unioni hyväksyi Valko-Venäjää kohtaan uusia pakotteita, koska maa on osallisena Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan. Nyt asetettavat pakotteet täydentävät 24.6.2021 hyväksyttyjä pakotteita.

Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että EU:n päätös koskee jo asetettujen sektoripakotteiden laajentamista. Tuontirajoitukset koskisivat tupakkatuotteiden valmistusta ja tuotantoa koskevia tuotteita, mineraalituotteita ja kaikkea kaliumkarbonaattia (potaska).

Tuontirajoitusten listalle lisättiin myös alumiini, teräs ja sementti sekä puu- ja kumituotteet.  Lisäksi tiettyjen koneiden ja laitteiden vienti kielletään. Valko-Venäjän osalta hyväksyttiin samoja kieltoja kuin mitä Venäjän osalta on hyväksytty kaksikäyttötuotteiden ja teknologian viennille.

EU on ensimmäisen kerran asettanut pakotteita Valko-Venäjää kohtaan vuonna 2004. Elokuun 2020 presidentinvaalien jälkeen EU on hyväksynyt viisi pakotepakettia, jotka sisältävät yhteensä 183 henkilöä ja 26 yhteisöä. Näiden lisäksi Valko-Venäjälle on voimassa asevientikielto, ylilento-, nousu- ja laskukielto valkovenäläisille lentoyhtiöille EU-alueella sekä kesäkuussa 2021 asetetut sektoripakotteet.

EU:n Venäjään kohdistamaan henkilöpakotejärjestelmään on nyt lisätty 22 Valko-Venäjän puolustushallinnon henkilöä. Heitä koskevat varojen jäädytykset sekä matkustus- ja kauttakulkurajoitukset.