Epi­de­mia kiihtyy edel­leen Oulussa – per­jan­tai-il­ta­päi­vään men­nes­sä 11 uutta tar­tun­taa

Kaupungin drive in -koronatestauspaikka Oritkarissa.
Kaupungin drive in -koronatestauspaikka Oritkarissa.
Kuva: Pekka Peura

Koronatilanne on Oulussa edelleen kiihtynyt. Uutena piirteenä epidemian kulussa ovat tartunnat työpaikoilla. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo muistuttaa, että töihin saa tulla vain ehdottomasti terveenä ja etätöitä pitää tehdä kun se on mahdollista.

Työpaikoilla on syytä huolehtia tarkasti käsihygieniasta, sosiaalisten tilojen sallittu väkimäärä tulee puolittaa ja kasvomaskeja tulee käyttää jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Oulussa todettiin perjantaihin kello 15 mennessä 11 uutta koronatartuntaa. THL:n luku edellisen vuorokauden tartunnoista oli 10. Ero johtuu tilastointitavasta.

Tällä viikolla Oulussa on uusia tartuntoja ilmennyt 53. Määrä on edellisviikkoa suurempi.

Joukkoaltistumisia ei ilmennyt perjantaina. Torstaina altistumisia oli kaksi, toinen Esperi Hoivakoti Albertissa, toinen Caritas Matriitin palvelukoti Caritas Niemelässä.

Molemmissa on ryhdytty tarvittaviin varotoimiin.

Joukkoaltistumisia oli Oulussa kuluneella viikolla yhteensä seitsemän, lähes sama määrä kuin edellisviikolla.

Karanteeniin asetettujen määrä oli 180 henkilöä, mikä on edellisviikkoa vähemmän.

Testaus on sujunut Oulussa pääosin hyvin, ja kapasiteetti riittää. Perjantaiaamuna Oritkarin drive in-pisteellä oli sähkökatko, joka saatiin korjattua melko nopeasti.

Oritkarin lisäksi Oulun kaupungin näytteenottopaikkoja on Limingantullissa sekä koronavastaanotoilla.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli perjantaina hoidossa kuusi koronapotilasta, Oulun kaupunginsairaalassa alle viisi.

Oulun kaupungin koronatartuntojen ehkäisyyn tarkoitettujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3. joulukuuta saakka.