Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Entinen kaa­to­paik­ka täyttyy kier­to­ta­lou­des­ta Kii­min­gis­sä – suurin osa ma­te­riaa­lis­ta ha­lu­taan uu­sio­käyt­töön

Alueella on toistaiseksi kaksi toimijaa, mutta lisää odotellaan. Alueen on tarkoitus täyttyä kiertotalouden toimijoista, jotka voivat tulevaisuudessa tehdä yhteistyötä keskenään.

Välimaan kiertotalousalue on toistaiseksi suurelta osin rakentamatonta. Kiimingintien varressa sijaitsevan alueen toivotaan kehittävän yhteistyötä eri kiertotaloustoimijoiden välille.
Välimaan kiertotalousalue on toistaiseksi suurelta osin rakentamatonta. Kiimingintien varressa sijaitsevan alueen toivotaan kehittävän yhteistyötä eri kiertotaloustoimijoiden välille.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Kiimingintien varteen Kiimingin Välimaalle rakentuvan kiertotalousalueen työt etenevät. Alueella on heinäkuussa valmistunut alueen tiestön rakentamisen ensimmäinen vaihe.

Uudet raskaalle liikenteelle sopivat tiet on nimetty uudelleen kiertotalousteeman mukaisesti. Kiimingintieltä käännytään nyt Sivuvirrantielle, joka on entinen Sivusuontie. Toinen valmistunut tie on nimeltään Uusiotie.

Lisäksi alueelle on valmistunut hulevesien puhdistusta pilotoiva vesiensuojelurakenne, joka on osa alueella käynnissä olevaa CircVol-hanketta. Rakenteella testataan, miten koivubiohiili ja puuhake toimivat hulevesien ravinnepäästöjen vähentämisessä.

CircVol on jo aiemmin aloittanut alueella toisen pilottiprojektin, jossa kasvatuskoealueella kokeillaan niittyseosten kasvatusta vanhan, suljetun kaatopaikan päälle.

– Alue rakentuu valmiiksi hiljalleen. Pääväylät on nyt tehty, ja ensimmäinen toimija rakentaa aluettaan. Tavoitteena on tietysti, että ennen pitkää alue tulee täyteen kiertotalouden toimijoita, kertoo CircVol-hankkeen projektipäällikkö Venla Honkala Oulun kaupungilta.

Kiertokaarella suuret odotukset

Kiertotalousalue on valmistumassa paikalle, joka tunnetaan entisenä Kiimingin kaatopaikkana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.