Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

En­nak­ko­ää­nes­tys jatkui vilk­kaam­pa­na kuin edel­li­sis­sä edus­kun­ta­vaa­leis­sa – Oulun vaa­li­pii­ris­sä äänensä on antanut 18,9 pro­sent­tia ää­ni­oi­keu­te­tuis­ta

Ennakkoäänestys on jatkunut edellisiä vaaleja vilkkaampana.
Ennakkoäänestys on jatkunut edellisiä vaaleja vilkkaampana.
Kuva: Anssi Jokiranta

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys jatkui lauantainakin vilkkaampana kuin neljän vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa. Neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä lauantaina oli iltakuuteen mennessä antanut äänensä 20,9 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista, eli useampi kuin joka viides.

Neljä vuotta sitten äänestäneiden osuus oli tässä vaiheessa 19,1 prosenttia.

Ääniä annettiin neljänä ensimmäisenä ennakkoäänestyksen päivänä yhteensä noin 895 600. Naiset ovat olleet miehiä aktiivisempia ennakkoäänestäjiä.

Oulun vaalipiirissä äänestysprosentti oli lauantai-iltana 18,9. Innokkaimmin äänestämässä ovat käyneet puolankalaiset, kuhmolaiset ja raahelaiset. Alhaisin äänestysprosentti on Sievissä, Merijärvellä ja Tyrnävällä.

Sunnuntainakin pääsee äänestämään useammassa paikassa. Oulussa avoinna ovat esimerkiksi kauppojen yhteydessä olevat äänestyspisteet. Äänestämään pääsee kello 12–17.

Lapin, Pirkanmaan ja Satakunnan vaalipiireissä äänestysvilkkaus on noussut noin 24 prosenttiin.

Lauantaina äänestäminen oli kuitenkin vaisumpaa kuin tämän viikon aiempina ennakkoäänestyspäivinä. Uurnilla kävi lauantaina runsaat 160 000 suomalaista.

Ennakkoäänestyksen viimeinen päivä on ensi tiistai.

Vuoden 2019 vaaleissa äänesti ennakkoon yhteensä vajaat 37 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista.