Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Emme halua Rak­si­lan kam­pus­ta – ve­to­voi­man kas­va­mi­ses­ta olisi jär­ke­vää kes­kus­tel­la, jos uusi kampus ra­ken­net­tai­siin viiden ki­lo­met­rin sijasta vii­si­sa­taa ki­lo­met­riä ete­läm­mäk­si

Oulun yliopiston keskustakampushankkeen suunnitelmat esiteltiin luonnontieteelliselle tiedekunnalle keskustelutilaisuudessa 24.1. Sekä itse tilaisuudessa että sitä ennen toteuttamassani mielipidemittauksessa koko tiedekuntamme viesti oli vähintäänkin selvä; me emme halua Raksilan kampusta.

Vastauksia yhden viikonlopun aikana tehtyyn kyselyyn tuli yhteensä 191 kappaletta vastausprosentin ollessa noin 15. Kaiken kaikkiaan luonnontieteen opiskelijoita on noin 1 300.

Toisin kuin tähän mennessä on suurelle yleisölle annettu ymmärtää, Raksilan uusi kampus ei lisää yliopistomme vetovoimaa. Luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoista noin 70 prosenttia ei ollut kiinnittänyt minkään valtakunnan huomiota kampuksen sijaintiin kaupungissa yliopistoa valitessaan.

Myös tutkimukset puoltavat tätä tulosta. Vetovoiman kasvamisesta olisi järkevää keskustella, jos uusi kampus rakennettaisiin viiden kilometrin sijasta viisisataa kilometriä etelämmäksi.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.