Analyysi: Oululla menee juuri nyt har­vi­nai­sen hyvin

Kolumni: Söpöt eläin­vi­deot ke­rää­vät tyk­käyk­siä, mutta harva kantaa huolta tuo­tan­to­eläin­ten oloista

Luitko jo tämän: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Laa­ja­lan kan­nan­otos­ta Stora Enson Ou­lun-in­ves­toin­tiin syntyi eri­koi­nen soppa

Tilaajille

Elo­ku­va-ar­vio: Ruot­sa­lai­sen oh­jaa­ja-kä­si­kir­joit­ta­ja Ruben Öst­lun­din muo­ti­maail­mas­ta kertova satiiri on kum­mal­li­suuk­sien ka­val­ka­di, joka häm­men­tää ja puu­dut­taa

Carl (Harris Dickinson) ja Yaya (edesmennyt Charlbi Dean) ovat polttopisteessä Ruben Östlundin satiirissa Triangle of Sadness.
Carl (Harris Dickinson) ja Yaya (edesmennyt Charlbi Dean) ovat polttopisteessä Ruben Östlundin satiirissa Triangle of Sadness.
Elokuvat

Ruotsalaisesta ohjaaja-käsikirjoittajasta Ruben Östlundista, 48, voi olla montaa mieltä, mutta menestystä tuntuu hänelle kertyvän ovista ja ikkunoista. Turisti (2014) ja The Square (2017) eivät kumpikaan olleet ihan helppoja suupaloja, olipa kyse arvostelijasta tai pahaa-aavistamattomasta elokuvakatsojasta.

Östlund rakastaa todella hämmentää, pilkata ja provosoida haastavilla elokuvillaan. Hän on monessa mielessä Ruotsin vastine tanskalaiselle Lars von Trierille, joka oli ennen vanhaan hänkin elokuvafestivaalien suosikki.