Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Elo­ku­va-ar­vio: Mur­ha­mys­tee­rin pas­tis­si viit­tai­lee la­ji­tyy­pin kli­sei­siin – me­huk­kaas­ta ideasta huo­li­mat­ta lop­pu­tuo­te jää kui­ten­kin kui­vak­si

-
Elokuvat

Tom Georgen ohjaama See How They Run ei ole niinkään murhamysteeri kuin murhamysteerin pastissi, humoristinen mukaelma. Se viittailee jatkuvasti ei vain lajityypin peruselementteihin ja kliseisiin, vaan myös suoraan itseensä.

Elokuvan aloittavasta, dekkaritarinoihin ylenkatseella suuntautuvasta monologista vastaa ensimmäinen murhan uhri, luihu elokuvatuottaja (Adrien Brody).

Liikutaan 1950-luvun Lontoossa, jossa vietetään Agatha Christien Hiirenloukku-näytelmän sadannen esityksen juhlia.

Oma vitsinsä on siinä, että Hiirenloukku pyöri Lontoon West Endissä vuodesta 1952 vuoteen 2022, keskeytyen ainoastaan koronapandemian vuoksi – ja nyt se on jälleen ohjelmistossa.

Kun teatterilavalta löytyy siis oikea ruumis, tapausta ryhtyy tutkimaan tarkastaja Stoppard (Sam Rockwell) apunaan konstaapeli Stalker (Saoirse Ronan).

Väsähtäneen veteraanin ja innokkaan noviisin yhteistyöllä loppuratkaisuun päästään itsensä murhamamma Agathan kartanossa.

Kuten oheisesta synopsiksesta selviää, See How They Runiin on pakattu fiktiota fiktion sisään kuin sisäkkäisiin laatikoihin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.