Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Elo­ku­va-ar­vio: Lau­la­jan urasta haa­vei­le­val­la opet­ta­jal­la on Hi­ma­la­jan vuo­ris­tos­sa edes­sään vaikea valinta

Lunanan maisemissa ei ole valittamista.
Lunanan maisemissa ei ole valittamista.
Elokuvat

Koulu maailman laidalla (Lunana: A Yak in the Classroom), Bhutan / Kiina 2019. Ohjaus: Pawo Choyning Dorji. Pääosissa: Sherab Dorji, Kelden Lhamo Gurung, Ugyen Norbu Lhendup. – Plaza, Oulu.

Bhutan on yksi maailman eristyneimmistä valtioista, eikä sieltä järin usein elokuviakaan maailmanmarkkinoille tipahtele. Itse asiassa maan koko elokuvateollisuus saatiin käyntiin vasta 1990-luvulla.

Tästä huolimatta valkokankaillamme on nähty bhutanilaisfilmi, mainio Tiibetin fudisfanit, ja nyt se saa seuraa Pawo Choyning Dorjin ohjaamasta ja käsikirjoittamasta draamasta Koulu maailman laidalla.

Elokuva seuraa Ugyenia (Sherab Dorji), nuorukaista, joka asuu Bhutanin pääkaupungissa Thimphussa. Ugyen on opettaja muttei haluaisi olla, sillä hän haaveilee laulajan urasta Australiassa. Työsopimus kuitenkin velvoittaa miehen ainoaksi opettajaksi kouluun, jota kutsutaan Bhutanin, ja jopa koko maailman syrjäisimmäksi.

Lunana on noin viidenkymmenen asukkaan kylä lähes viiden kilometrin korkeudessa Himalajan vuoristossa, jonne päästäkseen on kiivettävä kahdeksan päivän ajan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.