Kuolleisuus: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Laihdutus: Dia­be­tek­sen hoitoon ke­hi­tet­ty pistos vai­kut­taa lähes ih­me­lääk­keel­tä laih­dut­ta­jil­le, lue ko­ke­muk­sia

Kolumni: Kas­vi­kar­toi­tus uhkaa hiipua har­ras­ta­jien puut­tee­seen

Pääkirjoitus
Tilaajille

Edus­kun­ta­kin sanoo Natosta vielä sa­nan­sa, ja se on tärkeää myös siksi, ettei jä­se­nyys­ha­kua voisi väittää eliitin hank­keek­si

Eduskunnassa kuullaan kahtena päivänä Natosta lähinnä asioita, joita on useaan kertaan kuultu. Silti hakupäätös on tärkeää kierrättää kansanedustajilla. Jäsenyyshakemus ei ole eikä se saa näyttää eliitin hankkeelta. Koko päätöksen pohjanahan on kansan laaja tuki.

Suomen päätökselle hakea Nato-jäsenyyttä voi antaa useitakin ratkaisevia päivämääriä. Viime viikon torstaina presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin julkistivat yhteisen lausunnon, jonka mukaan Suomen on ”ensi tilassa” haettava puolustusliiton jäsenyyttä. Odotettu, olennaisen tärkeä linjaus.

Sunnuntaina valtioneuvosto esitti, että presidentti päättää Suomen hakevan Naton jäsenyyttä, ”kun eduskuntaa on kuultu”. Päivä oli historiallinen, kuten presidentti Niinistö yhteisessä tiedotustilaisuudessa pääministerin kanssa totesi.

”Kun eduskuntaa on kuultu” näkyi heti maanantaiaamuna siinä, että eduskunta alkoi käydä keskustelua

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.