Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Tilaajille

"Edes ros­ka­ka­so­ja ei ole viety pois" – Hau­ki­pu­taan Poh­jo­la-opis­toa pu­re­taan jäl­leen, mutta kaikki alueen asuk­kaat eivät luota pro­jek­tin ete­ne­mi­seen

Lahoava Pohjola-opisto haisee homeelta ja houkuttelee ilkitöihin. Monta vuotta seisseet purkutyöt tuskastuttavat osaa paikallisista.

Pohjola-opiston pihalla näkyy osittain purettu rakennus ja purkujätekasoja.
Pohjola-opiston pihalla näkyy osittain purettu rakennus ja purkujätekasoja.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Haukiputaan Asemakylällä sijaitsevan Pohjola-opiston purkutöiden on tarkoitus valmistua syksyllä. Forum24 uutisoi viime kesänä Pohjola-opiston purkamisen tyssänneen asbestitöihin. Tontin omistavan Biotermo Oy:n toimitusjohtaja Petri Hietala kertoi tuolloin asbestipurkutöitä suorittavan alihankkijan olleen liian kiireinen. Purkutyöt olivat jumissa yhä viime talvena.

Nyt Hietala sanoo alihankkijan päässeen viimein töihin. Työt etenevät asbestipurkutöiden jälkeen käsi- ja konepurkutöiden merkeissä. Rakennusten täydellinen purkaminen kestää Hietalan kertoman mukaan syksyyn ja alkutalveen.