Kolumni: Ve­sa-Mat­ti Loirin sket­si­hah­mo oli kei­hään­heit­tä­jä­nä ai­kaan­sa edellä jo 1980-lu­vul­la

Reportaasi: Oulu on me­ri­kau­pun­ki, mutta onko se myös me­rel­li­nen? Läh­dim­me vesille ot­ta­maan asiasta selvää

E-ur­hei­li­jat ha­vit­te­le­vat Ro­va­nie­mel­lä ra­ha­pal­kin­toa – Kaleva näyttää Mid­night Sun Gamesin Counter Strike -tur­nauk­sen suorana mak­sut­to­ma­na lä­he­tyk­se­nä koko vii­kon­lo­pun ajan

Midnight Sun Games on yksi tämän vuoden harvoista isoista LAN-tapahtumista. Lapin Urheiluopistolla järjestettävä tapahtuma kerää e-urheilusta ja tietokoneista kiinnostuneita harrastajia yhteen.

Miikka Lehto (vas.) ja Niko Pimiä testaavat Midnight Sun Gamesin tapahtuma-alueella olevia OverPower-yrityksen ajosimulaattoreita. Tapahtumavieraille on ajosimulaattorien ohessa muutakin oheistoimintaa, kuten konsolipelejä ja pelisuunnitteluun ja -kehitykseen keskittynyt tapahtumapiste.
Miikka Lehto (vas.) ja Niko Pimiä testaavat Midnight Sun Gamesin tapahtuma-alueella olevia OverPower-yrityksen ajosimulaattoreita. Tapahtumavieraille on ajosimulaattorien ohessa muutakin oheistoimintaa, kuten konsolipelejä ja pelisuunnitteluun ja -kehitykseen keskittynyt tapahtumapiste.
Kuva: Pekka Aho

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty e-urheilutapahtuma Midnight Sun Games järjestetään viikonloppuna Rovaniemellä Santasport Lapin Urheiluopistolla.

Kolmipäiväinen Midnight Sun Games pitää sisällään Counter-Strike Global Offensive (CS:GO) -turnauksen, LAN-tapahtuman sekä erilaisia aktiviteettejä tapahtuman kävijöille.

– Counter-Strike -turnauksessa on tänä vuonna kuusi joukkuetta. Joukkueista kolme on Rovaniemeltä, yksi Keminmaasta, yksi Tampereelta ja yksi Nokialta, Lapin urheiluopiston projektiasiantuntijat Miikka Lehto ja Niko Pimiä kertovat.

CS:GO on suosittu peli muun muassa kilpapelaamisen saralla ja siinä on vahva livestriimauksen kulttuuri.

Myös Midnight Sun Gamesin CS-turnaus livestriimataan ja se näkyy muun muassa Kalevan verkkosivuilla.

Palkintoina turnauksessa on 500 euron lahjakortti sekä tuotepalkintoja.

– Tälle vuodelle joukkueiden määrää kasvatettiin neljästä kuuteen. Halukkaita joukkueita olisi ollut tulossa muutama enemmänkin, mutta ajankäytöllisesti päädyttiin kuuteen. Näin saadaan jo hyvä määrä pelejä, mutta niin, etteivät pelit pitkity pitkälle yöhön. Haluamme kehittää pelimaailmaa siihen suuntaan, että pelejä voitaisiin pelata päivällä, Lehto ja Pimiä kertovat.

Laneja varten tapahtumassa on 50 konepaikkaa.

– Tällä hetkellä laneille on ilmoittautunut 36 osallistujaa, joten 14 konepaikkaa on vielä vapaana.

Tapahtumavieraille myös oheistapahtumia

Midnight Sun Games ei ole pelkästään CS-turnaukseen ja laneille osallistuvien tapahtuma, vaan sen ympärille on rakennettu erilaisia oheistoimintoja pelaamisesta ja tietokoneista kiinnostuneille.

Rovaniemeläinen OverPower -yritys rakentaa tapahtumaan simulaattorikeskuksen, jossa vierailijat voivat kokeilla ajosimulaattoreita. Sen lisäksi paikalla on Rovaniemen nuorisopalvelut ja rovaniemeläisnuorten avoin toimintaryhmä Turbojonnet, jossa mukana on pelaamisesta ja pelimaailmasta kiinnostuneita nuoria. Turbojonnet peluuttavat vierailijoita muun muassa Tekken-pelissä.

Lisäksi paikalla on Lapin ammattikorkeakoulun ja Frostbitin pitämä pelisuunnitteluun ja -kehitykseen keskittynyt tapahtumapiste.

– Tapahtuma on katsojille ja vierailijoille ilmainen. Viime vuonna vierailijoita tapahtumassa oli noin 50-60 ja tänä vuonna toivotaan, että kävijämäärä kasvaisi.

Tapahtuman jatkuvuus tavoitteena

Tämän vuoden Midnight Sun Games järjestetään osana E -urheilusta lappilainen tiekartta -hanketta.

Hankkeen tavoitteena on rakentaa alan tarpeita vastaava e-urheilun koulutuskokonaisuus, mahdollistaa e-urheilun ja opiskelun joustava yhdistäminen sekä oppilaitos-seurayhteistyöverkoston synnyttäminen ja koordinointi.

– Tapahtuma tullaan toteuttamaan myös ensi vuonna osana hanketta. Sen jälkeen tavoitteena on, että tapahtuma olisi omavarainen ja vakiintuisi Lapin Urheiluopiston vuosittaiseksi tapahtumaksi.

Midnight Sun Games on tällä hetkellä Lapin ainoa isompi LAN-tapahtuma.

– Tulevaisuudessa konepaikkojen määrän voisi tuplata ja jos oikein isoksi kasvetaan, niin sitten mennään jäähallin puolelle, Lehto ja Pimiä visioivat.

Midnight Sun Games -tapahtumaan tulee 50 LAN-konepaikkaa ja tapahtumavieraille eri aktiviteettipisteitä. Tapahtuma-aluetta rakentamassa talkoolaiset Lasse Perunka, Juha Jaatinen ja Esa Tervo. Takana Miikka Lehto.
Midnight Sun Games -tapahtumaan tulee 50 LAN-konepaikkaa ja tapahtumavieraille eri aktiviteettipisteitä. Tapahtuma-aluetta rakentamassa talkoolaiset Lasse Perunka, Juha Jaatinen ja Esa Tervo. Takana Miikka Lehto.
Kuva: Pekka Aho
Tästä on kyse

Midnight Sun Games

CS:GO -turnaus ja LAN -tapahtuma.

Santasport Lapin Urheiluopistolla.

16.–18.7.

Ovet aukeavat perjantaina klo 16.00.

Laineilla 50 konepaikkaa.

Lanit soveltuvat 13-vuotiaasta ylöspäin.

Laneilla huomioidaan nykyiset koronarajoitukset muun muassa etäisyyksien suhteen.

Kuuden joukkueen CS:GO -turnaus.

Turnaus toteutetaan SEUL:n sääntöjen mukaisesti.

Turnauksen livestriimi näkyy Kaleva Livessä maksutta: kaleva.fi/live

Tapahtuma on vierailijoille ilmainen.

Lähde: https://santasport.fi/product/midnight-sun-games/