Pääkirjoitus: Joh­ta­jan yli­herk­kä nahka ei tar­vit­se eri­tyis­suo­je­lua

Kolumni: Eläin­har­ras­tuk­set kai­paa­vat puh­dis­tus­ta ja "gu­ru­jen" me­ne­tel­mien tiukkaa ar­vioin­tia

Jääkiekko: Kaleva sel­vit­ti, mistä Kärp­pien 2000-lu­vun poh­jois­suo­ma­lai­set ovat läh­töi­sin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Donald Trumpin lähtö on hä­peäl­li­sin mah­dol­li­nen, ja siitä hän voi syyttää vain itseään

Presidentti Donald Trumpin lähtölahja Yhdysvalloille oli oikeusvaltion ja demokraattisen päätöksenteon häpäisy. Joe Biden saa pian käsiinsä vahvat kortit maan johtamiseen. Jyräämisen sijasta hänen on viisasta ryhtyä rakentamaan siltoja.

Oli odotettavissa, ettei presidentin vallasta luopuminen hävittyjen vaalien jälkeen käy Donald Trumpin kohdalla tavanomaisin muodoin. Se, mitä keskiviikkona nähtiin Washingtonissa, oli kuitenkin vielä järkyttävämpää ja vaarallisempaa kuin mitä osattiin odottaa.

Historiaan tuosta päivästä jäävät neljä kuolonuhria, kuvat ikkunoiden särkemisistä ja mielenosoittajasta istumassa jalat pöydällä edustajainhuoneen puhemiehen huoneessa sekä virassa olevan presidentin kykenemättömyys tuomita demokraattisen valtion tärkeimmän valtioelimen häpäisy.

Kongressin rakennukseen tunkeutuneista riehujista ainakin osa vastaa teoistaan vielä oikeudessa, mutta sytytyslangan pani sähisemään presidentti itse. Hyökkäys kongressiin oli suoraa seurausta Trumpin puheista, joista viimeisimmän hän piti juuri keskiviikkona toistaen perusteettomat väitteensä vaalivoiton varastamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.