DNA avasi 5G-ver­kon Oulussa ja Raa­hes­sa, verkkoa laa­jen­ne­taan kesän aikana lisää – näissä pai­kois­sa verkko on saa­ta­vil­la nyt

DNA tiedottaa, että se on avanut 5G-verkon Oulussa ja Raahessa.

Tällä hetkellä Oulun 5G-palvelut ovat saatavilla Oulun keskustan lisäksi Martinniemessä, Linnanmaalla, Koskikeskuksessa, Pikisaaressa, Kellossa, Pöllönperässä ja Lopakassa.

Raahessa 5G-palvelut ovat puolestaan saatavilla Lehmirannassa, Ollinsaaressa ja Yritysperässä.

– DNA:n 5G-verkon rakentaminen on edennyt Oulun seudulla suunnitelmien mukaan. Kesän myötä laajennamme Oulun 5G-verkkoa entisestään, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo tiedotteessa.

Lähiaikoina DNA:n 5G-verkko laajenee Jyväskylään, Kuopioon, Pirkkalaan, Heinolaan, Lahteen, Hämeenlinnaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Lempäälään.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Oulun ja Raahen lisäksi Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla ja Porissa.

Useat operaattorit myyvät Suomessa jo 5G-liittymiä. Uusi teknologia tuo mobiiverkkoihin lisää suorituskykyä. Markkinoille on hiljalleen tullut myös 5G-puhelimia.

Lue myös: Oulun Nokian tehtailla kehitettiin nestejäähdytteinen 5G-tukiasema