Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Di­gi­osaa­mi­sen tar­jon­taa vah­vis­tet­ta­va, jotta yri­tyk­sem­me pysyvät tek­no­lo­gian aal­lon­har­jal­la

Digitaalisuus on yritykselle oiva kehityskohde. Siihen satsaaminen johtaa tyypillisesti parempaan tuottavuuteen ja kannattavuuteen. Kun yritys punnitsee investointia digitaaliseen teknologiaan, ratkaiseva kysymys usein on, mistä löytyvät osaajat jalkauttamaan tehdyt panostukset.

Pula ICT- ja digiosaajista on tällä hetkellä suomalaisyritysten uudistumisen merkittävimpiä jarruja. ICT-osaajien rekrytointihaasteita kokee noin 60 prosenttia yrityksistä.

Lisäksi yrityksissä on kasvava tarve digitaalisen myynnin ja markkinoinnin, data-analytiikan ja digitaalisen liiketoiminnan johtamisen taitajille. Osaajapula piinaa myös Oulun seutua, jonne on keskittynyt paljon tietointensiivisiä yrityksiä.

Puute osaajista vaikuttaa myös pienempiin yrityksiin, jotka eivät välttämättä itse digiammattilaisia työllistä, mutta jotka hankkivat sovellukset ylläpitoineen ostopalveluna. Osaajavaje heikentää palveluiden tarjontaa ja nostaa hintoja ja näin hidastaa pienyritysten digikehitystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.