Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Chili tär­ve­lee ma­ku­her­mot – ei ole ihme, ettei kou­lus­sa­kaan sitten tahdo rös­sy­pot­tu, mak­sa­laa­tik­ko tai si­lak­ka­loo­ta maistua

Erkki Hujanen osui naulan kantaan kuvatessaan kolumnissaan (Kaleva 7.11.) nuorten vääristyneitä makutottumuksia. Haluan seuraavassa korostaa ilmiön juurisyitä ja laajempia seurauksia.

Hujasen johtopäätöksestä poiketen mielestäni kouluruokailun kohtaanto-ongelma ei ole yksinomaan päättäjien syy. Myös lasten ja nuorten vanhempien olisi hyvä katsoa peiliin asian vuoksi.

"Chileillä tärvellään jo tarhaikäisten lasten sisuskalut ja makuhermot."

Ilmiön taustalla on nuorten aikuisten ja varhaiskeski-ikäisten lisääntynyt innostus kasvispitoisempaan tai jopa täysin vegaania ruokavaliota kohtaan. Perusjuuresten ja -vihannesten sekaan isketään tofua, kikhernettä ja nyhtökauraa. Makua annokseen yritetään tuoda chilin ja mustapippurin voimalla.

Nykyään ei enää mistään julkisesta ruokapaikasta tai huoltoaseman buffetista löydy mustapippuritonta vaihtoehtoa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.