Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Bri­tan­nia: Venäjän ydin­ase­ti­lan­tees­sa ei ole näkynyt oleel­lis­ta muu­tos­ta

Ukrainalaispoika odotti äitiään Romanian rajalla poistuakseen Ukrainasta. Romanien mukaan noin 25 000 ukrainalaista on saapunut maahan sodan alkamisen jälkeen.
Ukrainalaispoika odotti äitiään Romanian rajalla poistuakseen Ukrainasta. Romanien mukaan noin 25 000 ukrainalaista on saapunut maahan sodan alkamisen jälkeen.
Kuva: ROBERT GHEMENT

Ukrainan armeija tiedotti tänään, että Venäjän joukot olivat hidastaneet hyökkäystään.

Ukrainan armeijan esikunta ilmoitti, että venäläiset ovat hidastaneet hyökkäyksensä vauhtia, mutta yrittävät silti edetä joillakin alueilla.

Ukrainan armeija myös syytti Venäjää ohjusiskuista asuinrakennuksiin Zhytomyrissä ja Tshernigivissä maan luoteis- ja pohjoisosissa.

– Samaan aikaan kaikki venäläisten yritykset saavuttaa sotilasoperaation tavoite epäonnistuivat. Vihollinen on lannistunut ja kärsii raskaita tappioita, Ukrainan armeija väitti.

Venäjä puolestaan on väittänyt tänään, että Ukraina käyttää siviilejä ihmiskilpinä.

Venäjän ydinasetilanteessa ei ole näkynyt oleellista muutosta

Britannian hallitus sanoo, että Venäjän ydinasetilanteessa ei ole näkynyt oleellista muutosta, vaikka presidentti Vladimir Putin määräsi strategiset joukkonsa korkeaan valmiustilaan. Asiaa kommentoi tänään Britannian puolustusministeri Ben Wallace.

Ministerin mukaan Britannia on seurannut Venäjän ydinasevalmiutta, eikä ole havainnut siinä merkittävää muutosta.

Wallacen mukaan Putin yrittää pullistella lihaksia, kun tämän hyökkäys Ukrainaan on jumiutunut.

Neuvottelupaikka Ukrainan ja Venäjän tapaamiselle odottaa

Valko-Venäjän mukaan neuvottelupaikka Ukrainan ja Venäjän tapaamiselle odottaa valmiina valtuuskuntien saapumista. Valko-Venäjän ulkoministeriö julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan pitkästä neuvottelupöydästä, jota koristivat Ukrainan ja Venäjän liput.

Nexta-TV:n mukaan Ukrainan valtuuskunta olisi jo saapunut Valko-Venäjän alueelle ja olisi kohta neuvottelupaikalla.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei osallistu päivän neuvotteluihin. Hän kieltäytyi aiemmin valtuuskuntien tapaamisesta Valko-Venäjällä ja vaati keskustelujen siirtämistä Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalle.