Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Avoimen yli­opis­ton suosio kasvoi mer­kit­tä­väs­ti ko­ro­na­vuon­na – kun maailma sul­keu­tui, suo­ma­lai­sis­sa heräsi kova halu opis­kel­la

Verkkokurssit ja ilmaiset opinnot vetivät opiskelemaan avoimeen yliopistoon. Talouskriisikurssista tuli korona-aikana polttavan ajankohtainen ja siksi hurjan suosittu. Vain kahdessa yliopistossa avoimen yliopiston opiskelijamäärä ei kasvanut vuonna 2020.

Valtaosassa Suomen avoimista yliopistoista nähtiin viime vuonna hurjaa kasvua niin opiskelijoiden kuin suoritettujen opintopisteiden määrässä.

Opetushallinnon tilastopalvelun Vipusen tietojen perusteella esimerkiksi Aalto-yliopistossa avoimessa yliopistossa vuoden aikana suoritettujen opintopisteiden määrä nousi 57 ja opiskelijoiden määrä 65 prosenttia vuodesta 2019.

Avoimen yliopiston opiskelijoiden määrä laski vuodesta 2019 vain kahdessa yliopistossa, Tampereen yliopistossa ja Turussa Åbo Akademissa.

Oulun yliopiston koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius kuvaa avoimen yliopiston suosion kasvua ympäri Suomen "älyttömän isoksi". Vuosittainen kasvu on ollut noin kymmenen prosentin luokkaa, kun nyt puhutaan jo useista kymmenistä prosenteista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.