Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Avoimen yli­opis­ton suosio kasvoi mer­kit­tä­väs­ti ko­ro­na­vuon­na – kun maailma sul­keu­tui, suo­ma­lai­sis­sa heräsi kova halu opis­kel­la

Verkkokurssit ja ilmaiset opinnot vetivät opiskelemaan avoimeen yliopistoon. Talouskriisikurssista tuli korona-aikana polttavan ajankohtainen ja siksi hurjan suosittu. Vain kahdessa yliopistossa avoimen yliopiston opiskelijamäärä ei kasvanut vuonna 2020.

Valtaosassa Suomen avoimista yliopistoista nähtiin viime vuonna hurjaa kasvua niin opiskelijoiden kuin suoritettujen opintopisteiden määrässä.

Opetushallinnon tilastopalvelun Vipusen tietojen perusteella esimerkiksi Aalto-yliopistossa avoimessa yliopistossa vuoden aikana suoritettujen opintopisteiden määrä nousi 57 ja opiskelijoiden määrä 65 prosenttia vuodesta 2019.

Avoimen yliopiston opiskelijoiden määrä laski vuodesta 2019 vain kahdessa yliopistossa, Tampereen yliopistossa ja Turussa Åbo Akademissa.

Oulun yliopiston koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius kuvaa avoimen yliopiston suosion kasvua ympäri Suomen "älyttömän isoksi". Vuosittainen kasvu on ollut noin kymmenen prosentin luokkaa, kun nyt puhutaan jo useista kymmenistä prosenteista.

Avoimen yliopiston suosion kasvu oli Suomen toiseksi suurinta Oulussa: vuonna 2020 avoimen opiskelijoita oli 6 811 ja opintopisteitä syntyi 24 226 kappaletta. Opiskelijamäärä kasvoi vuodesta 2019 54 prosenttia ja suoritettujen opintopisteiden määrä 51 prosenttia. Aloista eniten kiinnosti kasvatustiede.
Avoimen yliopiston suosion kasvu oli Suomen toiseksi suurinta Oulussa: vuonna 2020 avoimen opiskelijoita oli 6 811 ja opintopisteitä syntyi 24 226 kappaletta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.