Lippu-uudistus: Bus­si­li­pun hinta Oulun kes­kus­tas­sa voi jopa kak­sin­ker­tais­tua

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Avi teki yl­lä­tys­tar­kas­tuk­sen OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­le – po­ti­las­tur­val­li­suu­den epäil­lään vaa­ran­tu­neen

Psykiatrian osastot toimivat Oulussa Peltolassa. Arkistokuva.
Psykiatrian osastot toimivat Oulussa Peltolassa. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) epäilee, että Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) nuorisopsykiatrian osaston potilasturvallisuus on vaarantunut.

Pohjois-Suomen avi teki tämän viikon tiistaina ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin OYSin nuorisopsykiatrian osastolle.

Aluehallintoviraston mukaan potilaita on ollut nuorisopsykiatrian osastolla niin paljon, että käytettävissä olevat vuoteet ja patjat ovat loppuneet. Lisäksi alaikäisiä potilaita on otettu tahdosta riippumattomaan hoitoon aikuisten psykiatriselle osastolle.

Avin tarkastuskäynnin taustalla olivat kantelut ja epäkohtailmoitukset, jotka liittyivät psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten hoidon järjestämiseen ja toteuttamiseen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Kaleva on kertonut OYSin nuorisopsykiatrian osaston ruuhkasta jo aiemmin.

Asiantuntijat kertoivat helmikuussa, että nuorisopsykiatrisen osaston ruuhkia pahentaa se, että OYSista puuttuu täysin nuorisopsykiatrinen avohoito.

Nuorisopsykiatrinen osasto on ruuhkautunut osin syömishäiriöstä kärsivien nuorten vuoksi. Hyvinvointialueen johtaja Ilkka Luoma on sanonut Kalevalle, että syömishäiriöyksikkö aiotaan perustaa OYSiin jo tänä keväänä.