Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Avi: Oulun kau­pun­gil­le huo­mau­tus las­ten­suo­je­lun jär­jes­tä­mi­ses­tä – toi­min­ta saatava lain mu­kai­sek­si syksyyn men­nes­sä muuten vaarana uh­ka­sak­ko

Avin mukaan Oulun kaupungin lastensuojelussa on edelleen liian vähän sosiaalityöntekijöitä.

Oulun kaupungin on ryhdyttävä välittömästi toimenpiteisiin, jotta lastensuojelupalvelut saadaan lainmukaiseksi, todetaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) tiedotteessa.

Avin mukaan kaupungilla on edelleen vakavia haasteita lastensuojelun järjestämisessä. Esimerkiksi sosiaalityöntekijöitä on liian vähän.

Viraston mukaan Oulun kaupungin toiminta on sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain vastaista. Oulun täytyy ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin, jotta sosiaalityöntekijöitä saadaan rekrytoitua riittävästi.

Avi on antanut Oulun kaupungille huomautuksen lastensuojelun ongelmien vuoksi.

Jos Oulu ei syksyyn mennessä saa lastensuojelupalveluja lainmukaisiksi, avi voi antaa kaupungille määräyksen saattaa palvelut lainmukaisiksi. Määräystä voidaan tarpeen tullen tehostaa uhkasakolla.

Työntekijät ilmoittivat epäkohdista

Aluehallintovirasto on valvonut Oulun kaupungin lastensuojelupalveluita viime vuoden lokakuusta saakka, kun Keskisen lastensuojelualueen sosiaalityöntekijät tekivät kaupungin toimista epäkohtailmoituksen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.