Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Au­ran­ma­jan ve­to­nau­lo­ja ovat lasten pulk­ka­mä­ki, hyvät ladut ja tuoreet munkit – "Mis­sään muualla ei ole näin hyviä munk­ke­ja"

Seija Karvinen aloittaa lauantain aamuhämärässä kello 5.30 vaivaamalla munkkitaikinan, talkootyötä Auranmajan kahvilavastaavalla on takana 50 vuotta.

Auranmajan vastaavan Seija Karvisen (vas.) sekä talkoolaisten Virpi Niemen ja Liisa Mannisen (oik.) munkkitehdas pyöri täysillä viime viikon lauantaina.
Auranmajan vastaavan Seija Karvisen (vas.) sekä talkoolaisten Virpi Niemen ja Liisa Mannisen (oik.) munkkitehdas pyöri täysillä viime viikon lauantaina.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kyllä nyt kelpaa laskea pulkkamäkeä, ulkoilla ja hiihtää. Aurinko paistaa lauantaina puolenpäivän aikaan kirkkaalta taivaalta ja pakkasta on sopivasti viisi astetta.

Auranmajan parkkipaikka on lähes täynnä, suksitelineessä on kasapäin sivakoita ja kahvilaan on jono ulos asti.

Kun tovin seuraa kahvilan menoa, huomaa munkin maistuvan. Auranmajalle tullaan hiihtolenkiltä ja pulkkamäestä kahville tai kaakaolle ja munkille.

Auranmajan kahvilavastaava Seija Karvinen on aloittanut lauantain kello 5.30 vaivaamalla koneella ensimmäisen ison munkkitaikinan. Karvisen homma on pysyä keittiön puolella ja vastata päivän munkkikysyntään.

Auranmajan muut talkoolaiset huolehtivat kahvilan myynnistä ja siisteydestä sekä ulkokioskista. Viikonloppuisin Auranmajalla on töissä viitisen talkoolaista, arkena kaksi.

Karvisella on takana 50 vuotta vapaaehtoistyötä Kuivasjärven Auran hyväksi. Saman verran on talkoovuosia mittarissa myös aviomiehellä Pekka Karvisella ja tyttärellä Anne Karvinen-Poutasella.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.