Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Asun­to­lai­no­jen kor­ko­jen ve­ro­vä­hen­nys­oi­keut­ta ei pidä pa­laut­taa, se on ollut mer­kit­tä­vä valtion tu­lon­siir­to omis­tus­asu­jil­le

Keskustasta ja kokoomuksesta on kuulunut ehdotuksia asuntolainojen korkojen verovähennysoikeuden palauttamisesta. Ehdotus edustaa huonoa vero-, talous- ja asuntopolitiikkaa.

Populistisesti sitä on markkinoitu oikeutena omaan kotiin, aivan kuin vuokra-asunto ei olisi oma koti. Vähennysoikeuden palautus toimisi myös sosiaalipoliittisesti nurinkurisesti. Se hyödyttää omistusasujia sitä enemmän, mitä enemmän on ollut varaa ottaa lainaa. Vähävaraisempia vuokralaisia se ei hyödytä lainkaan.

"Mikäli pieni- ja keskituloisia vuokralaisia ja omistusasujia halutaan oikeasti ja rehellisesti tukea, puolueet tehkööt sen lisäämällä asumistukea ja sen saajien piiriä."

Vähennysoikeuden asteittaisen poiston aloitti kokoomuksen Jyrki Kataisen hallitus vuonna 2011. Siitä lähtien kaikki puolueet ovat hyväksyneet vähennysoikeuden poiston. Tämä johtuu siitä, että poistoon on ollut selvät ja painavat perusteet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.