Asen­ne­tes­tis­tä hy­väk­syt­ty – Lippo sel­vit­ti han­ka­lan Si­mon-vie­rai­lun puhtain pa­pe­rein: "Oli te­ke­mis­tä, jota haluan nähdä syk­syl­lä­kin"

Lipon lukkari Miika Keski-Petäjä piti Simon Kirin lyöjät kurissa ja nuhteessa.
Lipon lukkari Miika Keski-Petäjä piti Simon Kirin lyöjät kurissa ja nuhteessa.
Kuva: NINA SUSI

Pitkän kauden aikana ottelut mittaavat joukkuetta eri tavoin. Kun Ykköspesiksessä pelaava Oulun Lippo matkusti sunnuntaina pohjoiseen ja Simoon, oli pelinjohtaja Santeri Haipuksen erityistarkkailussa joukkueen asenne.

Haipus halusi nähdä, miten otteet kehittyvät sarjan avausottelusta, jossa Lippo moukaroi keskiviikkona vaivattoman voiton Kannuksesta ja yhteensä 19 juoksua.

Simon Kirin äänekkään kotiyleisön edessä Lipon henkisen kantin kovuutta mitattiin jo eri tavalla kuin koti-Raksilassa. Muistissa olivat myös viimevuotiset vieraspelit, joissa Simo yllätti Lipon kertaalleen.

Lipon pelaajat reagoivat haasteeseen sunnuntaina juuri niin kuin Haipus oli halunnut. 0–2-voitto (0–2, 5–7) oli ammattimainen esitys.

– Ensimmäisellä jaksolla ulkopelimme oli todella hyvää. Emme antaneet Simolle mahdollisuuksia, Haipus kertasi jakson ratkaisua.

Juoksuista vastasivat vastustamattomasti koppareiden eteen pudonneilla lyönneillään Markus Hallasuo ja Markus Lehtiniemi.

Toisen jakson avausvuorossaan Lippo takoi lukemat heti 0–5:een.

– Se saattoi vaikuttaa hieman yläkertaan. Alun jälkeen teimme ulkona helppoja virheitä, ja Simo tuli lähimmillään juoksun päähän, Haipus viittasi hetkelliseen henkiseen notkahdukseen.

Hallasuon ja Jimi Heikkisen onnistumisten myötä vieraat pääsivät kolmannen vuoron alussa taas karkumatkalle ja paketoivat lopulta jakson sekä koko ottelun tyylikkäästi.

– Kakkoskärkemme pelasi erinomaisesti. Hallasuo ja Lehtiniemi löivät tärkeät avaavat juoksut. Lukkari Miika Keski-Petäjä teki paljon paloja ja lyönnit hankalaksi vastustajalle, Haipus summasi.

– Olen erittäin tyytyväinen ulkopeliimme. Siinä oli sellaista tekemistä, jota haluan nähdä syksylläkin.

Tunnustusta myös Simolle

Lipon runkopelaajista Tapani Piri ja Oskari Salmela olivat sivussa.

– He olisivat voineet pelata, mutta hoidamme miehet rauhassa kuntoon. Meillä löytyy kokoonpanosta laajuutta, joten vaivojen kuntouttamisen kanssa ei ole mitään kiirettä.

Haipus jakoi vilpitöntä tunnustusta myös vastustajan leirin suuntaan.

Simon riveissä urakoivat Kempeleen Kirin sopimuspelaajat Tommi Koivisto, Aleksi Hautala, Juhani Ojala, Joona Suni ja Eera-Matti Karppinen. Viisikko tuo lappilaisryhmään pääsarjatason osaamista.

– Simo oli odotetun hyvä. Ei tuolta pohjoisesta moni joukkue hae pisteitä, Haipus pohjusti.