Hoitajalakko: Oulun kau­pun­gin maksama lak­ko­päi­vien "hou­ku­tin­ra­ha" suu­tut­taa hoi­ta­jia

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Luitko jo tämän: Alasti makoilu vaatii 27 as­tet­ta, mutta kuinka alas kodin lämmön voi laskea? Ou­lu­lai­nen tutkija tietää, missä läm­pö­ti­las­sa ihminen pärjää

Tilaajille

Arvio: Omerta 6/12 on kun­nian­hi­moi­nen toi­min­tat­ril­le­ri, jota vas­taa­vaa ei suo­ma­lai­nen ohjaaja ole koskaan aiemmin tehnyt suomen kie­lel­lä ja Suo­mes­sa

Suojelupoliisin agentti Max Tanner (Jasper Pääkkönen) nähdään toiminnan miehenä Aku Louhimiehen toimintajännärissä Omerta 6/12.
Suojelupoliisin agentti Max Tanner (Jasper Pääkkönen) nähdään toiminnan miehenä Aku Louhimiehen toimintajännärissä Omerta 6/12.
Kuva: heikki leis

Tuntuu, että melkeinpä jokaisesta median valokeilassa siristelevästä suomalaisesta elokuvantekijästä riittää kohua. Ohjaaja Aku Louhimies on jo oman sovituksensa tehnyt. Hänet palkattiin korvaamaan ohjaaja Antti J. Jokinen, jonka yritys tehdä Omerta 6/12 epäonnistui. Jokisen suunnittelemat kaksi elokuvaa päätettiin supistaa yhteen.

Ilkka Remeksen vuonna 2006 ilmestynyt 6/12 -romaani oli visionäärinen. Se ennusti hyytävästi ja lennokkaasti, mitä voisi tapahtua terroristien hyökätessä presidentinlinnaan Suomen itsenäisyyspäivänä. Kirja oli kuin luotu elokuvaksi. Nykypäivän Valko-Venäjän kiusanteko EU:lle puhuu selkokieltä Remeksen ennalta näkemisen kyvystä.