Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Arvio: Omerta 6/12 on kun­nian­hi­moi­nen toi­min­tat­ril­le­ri, jota vas­taa­vaa ei suo­ma­lai­nen ohjaaja ole koskaan aiemmin tehnyt suomen kie­lel­lä ja Suo­mes­sa

Suojelupoliisin agentti Max Tanner (Jasper Pääkkönen) nähdään toiminnan miehenä Aku Louhimiehen toimintajännärissä Omerta 6/12.
Suojelupoliisin agentti Max Tanner (Jasper Pääkkönen) nähdään toiminnan miehenä Aku Louhimiehen toimintajännärissä Omerta 6/12.
Kuva: heikki leis

Tuntuu, että melkeinpä jokaisesta median valokeilassa siristelevästä suomalaisesta elokuvantekijästä riittää kohua. Ohjaaja Aku Louhimies on jo oman sovituksensa tehnyt. Hänet palkattiin korvaamaan ohjaaja Antti J. Jokinen, jonka yritys tehdä Omerta 6/12 epäonnistui. Jokisen suunnittelemat kaksi elokuvaa päätettiin supistaa yhteen.

Ilkka Remeksen vuonna 2006 ilmestynyt 6/12 -romaani oli visionäärinen. Se ennusti hyytävästi ja lennokkaasti, mitä voisi tapahtua terroristien hyökätessä presidentinlinnaan Suomen itsenäisyyspäivänä. Kirja oli kuin luotu elokuvaksi. Nykypäivän Valko-Venäjän kiusanteko EU:lle puhuu selkokieltä Remeksen ennalta näkemisen kyvystä.