Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ar­ka­luon­toi­sel­la ma­te­riaa­lil­la uhannut ki­ris­tä­jä sai pum­pat­tua uh­ril­taan liki 40 000 euroa, Oulun kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si eh­dol­lis­ta ja yh­dys­kun­ta­pal­ve­lua

Syytetty vetosi oikeudessa peliriippuvuuteensa

Arkaluontoisella materiaalilla kiristäminen toi miehelle ehdollisen vankeustuomion ja yhdyskuntapalvelua.

Vuonna 1990 syntynyt mies esiintyi naisena ja oli sähköpostitse sekä tekstiviestien välityksellä yhteydessä erääseen toiseen mieheen. Hän vaati tältä rahaa vastineeksi siitä, että hän ei toimita mieheen liittyvää arkaluontoista materiaalia tämän työpaikalle ja puolisolle.

Myöhemmin kiristäjä lähetti samalle miehelle rikollisjärjestön edustajan nimissä valokuvia, joissa oli vakavasti pahoinpideltyjä henkilöitä. Hän vihjasi miehelle käyvän samoin, jos tämä ei maksa vaadittuja summia.

Kiristäjä myös uhkasi mennä uhrin kotiin rikollisjärjestön edustajana. Lisäksi hän sai toisen henkilön soittamaan miehen puolisolle uhkaavan sävyisen puhelun, jossa puolisoa pyydettiin varmistamaan vaadittujen summien maksaminen.

Kiristetyksi joutunut maksoi kevään 2019 ja tammikuun alun 2020 välisenä aikana kiristäjälle 43:lla eri suorituksella yhteensä 39 750 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.