Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Tilaajille

Ana­lyy­si: Uk­rai­nan si­ni­kel­tai­nen liehuu taas kym­me­nis­sä mie­hi­tyk­ses­tä va­pau­te­tuis­sa asu­tus­kes­kuk­sis­sa – Venäjän media ei Har­ko­van pa­niik­ki­paos­ta kan­sal­le kerro

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi piti myöhään sunnuntaina yhden monista historiaan jäävistä puheistaan. Onnistunut salamahyökkäys Harkovan alueella antaa kovia kokeneille ukrainalaisille uutta voitontahtoa. Zelenskyi vakuutti ukrainalaisille sotilaille, että nämä kykenevät vielä saavuttamaan maansa rajat kaikilta osuuksilta ja näkemään siellä vihollisen kantapäät.

Analyysi

Ukrainan asevoimat ovat vapauttaneet viime päivinä yli 2 500 neliökilometrin maa-alueen Venäjän sotilasmiehityksen alta. Alue vastaan suunnilleen Kolarin kunnan pinta-alaa Lapissa tai Kajaanin kaupungin maita Kainuussa, vähän naapurikuntienkin metsillä lihotettuna ja selvästi meikäläistä tiiviimmin asutettuna.

Venäjän hyökkäyssota naapurivaltion tuhoamiseksi on kärsinyt ankaran takaiskun ja ukrainalaisten mukaan venäläissotilaat on pakotettu pakenemaan Koillis-Ukrainasta paniikissa. Venäläisittäin vetäytymistä Harkovan alueella on luonnehdittu "uudelleenryhmittäytymiseksi".