Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Tur­kis­tar­haus erottaa poh­ja­lai­set rkp:läi­set hel­sin­ki­läi­sis­tä – Sää­ty­ta­lon tus­kal­li­sis­sa neu­vot­te­luis­sa toiset näkevät alue­po­liit­ti­set pal­kin­not, toiset itkevät iden­ti­tee­tin perään

Pohjanmaan ja pääkaupunkiseudun suomenruotsalaisuudessa on merkittäviä eroja, jotka näyttäytyvät nyt paljaina, kun rkp neuvottelee hallituspaikasta oikeistohallituksessa. Etenkin suhde perussuomalaisiin herättää rkp:ssä kiperää keskustelua. Kanta turkistarhaukseen voi yllättävästi yhdistää puolueita.

Analyysi

Kahtiajako juurevien pohjalaisten ja pääkaupunkiseudun liberaalin rkp:n välillä on hallitusneuvotteluiden aikana peittynyt suomenruotsalaisen porvariston hillittyyn charmiin. Sosiaalisen median keskustelupalstoilla ja taatusti myös kabineteissa väittely käy kuumana: onko rkp:n paikka oikeistohallituksessa?

Onkin jännittävää nähdä, miten Säätytalon jännitteet näkyvät lauantaina puoluekokoukseen Tampereelle kerääntyvän Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kannanotoissa.

Suomenruotsalaisuus on valtaosalle suomalaisista melko tuntematon käsite, joten suomenruotsalaisesta kulttuurista ja identiteetistä liikkuu paljon myyttejä. Arkikäsitykset ovat toisilleen jopa vastakkaisia.

Rkp:n liimana toimii kieli.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.