Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Ana­lyy­si: Oulu tarjoaa neljä vaih­to­eh­tois­ta paikkaa erä- ja luon­to­kult­tuu­ri­mu­seol­le – 25 kuntaa kisaa val­ta­kun­nal­li­ses­ta mu­seos­ta

Oulu tarjoaa Möljää, torinrantaa, Pikisaarta ja Tietomaata mahdollisiksi erä- ja luontokulttuurimuseon paikoiksi. Kilpailu sijoituskunniksi hakevien kesken tullee olemaan kova. Jatkoon pääsevät paikkakunnat valitaan maaliskuun alussa, ja koko kisan voittaja tiedetään myöhemmin keväällä.

Yksi Oulun kaupungin kaavailema vaihtoehto mahdollisen erä- ja luontokulttuurimuseon paikaksi on Tietomaan tiedeteatterin paikalle tehtävä rakennus.
Yksi Oulun kaupungin kaavailema vaihtoehto mahdollisen erä- ja luontokulttuurimuseon paikaksi on Tietomaan tiedeteatterin paikalle tehtävä rakennus.
Kuva: Peura Ukko-Pekka

Oulu havittelee valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon paikkaa kaupunginhallituksen taannoisella yksimielisellä päätöksellä. Kiistely paikasta alkoi heti, kun hakeminen tuli joulun alla julkisuuteen.

Monen mielestä ehdoton ja ainoa paikka museolle on Kierikki, jossa ovat olemassa valmiiksi näyttelytilat ja luonnonläheinen ympäristö. Toisten mielestä – ihan aiheellisesti osin – museo ei saa olla tunnin matkan päässä kaupungista, vaan siellä missä ihmiset ovat, eli keskustassa.