Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Tilaajille

Ana­lyy­si: Kil­pai­lu Suomen eu­ro­vii­su­edus­ta­jan pai­kas­ta on kahden kamp­pai­lu – toinen kap­pa­leis­ta on jo nyt yksi vuoden suu­rim­mis­ta hi­teis­tä

Suomen euroviisuedustaja ratkaistaan lauantai-iltana Uuden musiikin kilpailun finaalissa. Viime vuosien perusteella euroviisuedustajalta kaivataan räväkkyyttä ja tässä valossa kaksi ehdokasta on yli muiden. Edes pitkä ura ei takaa The Rasmuksen varmaa paikkaa Torinon koneeseen.

Uuden musiikin kilpailusta tuli viime vuonna aiempaa huomattavasti merkittävämpi, kun suomalaiset seurasivat euroviisuedustajan valintaa poikkeuksellisella intohimolla. Edeltävinä vuosina vain euroviisufaneja kiinnostanutta kisaa ruokki korona-ajan akuutti livemusiikin puutostila, jonka myötä tv-kansa janosi show’ta. Sama ilmiö toistui myös Rotterdamin Euroviisuissa.

Heti viime vuoden Euroviisujen jälkeen oli selvää, että oululaislähtöisen viisuedustaja Blind Channelin kuudes sija, italialaisen Måneskinin voitosta puhumattakaan, houkuttelevat viisukarsintoihin mukaan muita rock-artisteja. Tämän vuoden kattauksessa rock onkin aiempaa enemmän esillä moderneja tuulia edustavan Cyan Kicksin, kansainvälistä suosiota nauttineen The Rasmuksen ja kehäkettu Tommi Läntisen myötä.