Amo­rel­lal­la ollut Daniel Norrmén kertoo bus­sis­ta tun­nel­miaan eva­kuoin­nis­ta: "Nyt mennään kou­lul­le tar­kas­tuk­seen, jou­kos­sa on van­huk­sia ja lapsia"

Daniel Norrmén kuuli raapaisuäänen ja sitten alus kääntyi hieman kallelleen. Osa oli selvästi alussa säikähtänyt, mutta tilanne rauhoittui nopeasti. Norrmén kehuu laivan henkilökuntaa selkeästä tiedottamisesta.

Kun raapaisu tapahtui, kaikkien piti mennä konferenssihuoneeseen. Lukijan kuva.
Kun raapaisu tapahtui, kaikkien piti mennä konferenssihuoneeseen. Lukijan kuva.

IFK Mariehamnin jalkapallojoukkueen apulaisvalmentaja Daniel Norrmén istui puoli viiden aikaan jo bussissa matkalla koululle.

Hänet oli juuri evakuoitu Viking Amorella -laivasta Ahvenanmaan mantereelle noin 200 muun matkustajan tavoin.

– Luulen, että koululla on jonkinlainen tarkastus kaikille, onko vahinkoja tullut. Joukossa on kuitenkin myös lapsia ja vanhempia ihmisiä, Norrmén totesi Lännen Median haastattelussa.

Daniel Norrmén ehti ottaa kuvan laivasta, joka oli mennyt hieman kallelleen.
Daniel Norrmén ehti ottaa kuvan laivasta, joka oli mennyt hieman kallelleen.

Norrmén istui bussissa, jossa tunnelma oli varsin rauhallinen. Hän oli saapunut mantereelle Amorellan pelastusveneellä. Matkaa merellä oli tehty kymmenisen minuuttia.

– Luulen, että kaikki on jo evakuoitu, hän pohti.

Norrmén ei nähnyt vettä sisällä laivassa ollenkaan

Norrmén kertoo, ettei ollut missään vaiheessa kovin peloissaan. Hänen mukaansa kaikki pysyivät rauhallisina, koska tietoa tuli koko ajan hyvin.

– Ensi alkuun jotkut olivat kyllä hieman peloissaan. Äkkiä kaikki kuitenkin rauhoittuivat, koska vene oli vakaa. Miehistö teki hyvää työtä.

Matkustajat evakuoitiin useilla pelastusveneillä.
Matkustajat evakuoitiin useilla pelastusveneillä.

Norrmén ei nähnyt vettä sisällä laivassa ollenkaan.

– Jos sitä oli, se oli varmasti alempana, hän mietti.

Hän kuuli raapaisun äänen ja alus kääntyi hieman kallelleen. Kaikkien piti mennä yläkannelle ja kaikki saivat pelastusliivit päällensä. Sitten pelastusveneisiin kuljettiin autokannen läpi.

IFK Mariehamnin jalkapallojoukkueen kahdeksan jäsentä ja Norrmén itse olivat laivassa palaamassa pelimatkalta kotiin Maarianhaminaan. Joukkueen jäsenet evakuoitiin eri pelastusveneisiin.

Normaali saapumisaika Turusta Maarianhaminaan olisi ollut kello 14.10.

Norrmén kertoo, että matkatavarat jäivät laivan hyttiin.

– Luulen, että koululta pääsemme jatkamaan nyt kotiin.