Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Alueel­li­nen ter­vey­den­huol­to krii­sis­sä – Tai­val­kos­kel­la pitäisi koota krii­si­ryh­mä

Viime päivinä olemme nähneet Ylen uutisissa, kuinka Pohjoisen hyvinvointialueella aluevaltuuston päätöksen mukaisesti ja Pohteen ohjeistuksella suljetaan Taivalkosken, Iin, Haapajärven ja Vaalan sairaalat. Taivalkoskellakin vuodeosasto on jo nyt osittain suljettu, vaikka päätöksen tehneet aluevaltuutetut vakuuttivat, että niitä ei heti suljeta. Rahat on viety vuoden 2023 talousarvioon.

Nyt mietin miten meidän taivalkoskelaisten monisairaitten vaativa ympärivuorokautinen hoito voidaan järjestää niin, ettei meitä kuskata toiseen kuntaan vieraiden hoitajien haitaksi. Omaiset voivat tulla katsomaan, jos heillä on auto käytössä ja varat siihen.

Me taivalkoskelaiset keräsimme vuonna 2017 kansalaisadressin ”Taivalkosken kuntalaisten adressi sote-peruspalvelujen säilymiseksi Taivalkoskella vähintään nykyisellä tasolla.”  Allekirjoittajia oli noin 500. Tämä kuntalaisten pyyntö on unohtunut jopa meidän alueen omilta aluevaltuutetuilta. Onko nyt uuden kansalaisadressin aika sairaalapaikkojen sulkemispäätöksen perumiseen?

"Kunnalliseen demokratiaan kuuluu, että kuntalaisten perusoikeuksia loukkaavista, alueellista tasa-arvoa heikentävistä ja hoidon huononemiseen johtavista päätöksestä voi ja täytyy valittaa kasvottomalle Pohteelle."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.