Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Aina jän­nit­tää", sanoo kan­san­edus­ta­ja Olli Immonen pe­rus­suo­ma­lais­ten vaa­li­val­vo­jai­sis­sa Oulussa

Ennakkoäänten kolmas sijoitus ei lannistanut puolueväkeä. Varsinaisen vaalipäivän uskottiin nostavan sijoitusta ylemmäs.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Oulun keilahallilla tunnelma on ennen ennakkoäänten julkistamista vähän vaille kahdeksan hyväntuulisen odottava, ei yhtään hermostunut.

Kansanedustajat Jenna Simula ja Olli Immonen eivät ole ensimmäistä kertaa jännittämässä jatkopaikastaan, mutta he vastaavat, että tilanne jännittää aina.

Kansanedustajat Jenna Simula ja Olli Immonen seurasivat Oulun keilahallilla tarkasti ennakkoäänestyksen tulosten julkistamista.
Kansanedustajat Jenna Simula ja Olli Immonen seurasivat Oulun keilahallilla tarkasti ennakkoäänestyksen tulosten julkistamista.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

– Koskaan aikaisemmin ei ole ollut näin tasaista tilannetta. Puolueen puolesta jännittää, realisoituuko kentältä saamamme palaute ääniksi, Immonen sanoo.

Kansanedustajakaksikko odottaa perussuomalaisille viidettä paikkaa Oulun vaalipiiristä, ja sen puolue myös sai. Immonen itse ei saanut hakemaansa jatkopaikkaa, vaan eduskuntaura jäi kolmeen kauteen.

Simula uusi eduskuntapaikkansa melko komeallakin äänimäärällä.

Kun valtakunnallinen ennakkoäänten tulos tulee televisiosta, perussuomalaisille tulos näyttää kolmatta sijaa mutta erittäin pienellä erolla siinä vaiheessa johtavaan kokoomukseen ja kakkoseen, sosiaalidemokraatteihin.

– Uskon, että tästä noustaan vielä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.