Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Äi­mä­rau­tion he­vos­rei­teil­lä liik­ku­mi­ses­ta on ris­ti­rii­tai­sia tul­kin­to­ja – lisää opas­tei­ta ja sel­kei­tä sään­tö­jä kai­va­taan

Kalevan lukijan mukaan Äimärautiolla ulkoilevien keskuudessa on epäselvää, missä saa kulkea ilman hevosta ja missä ei. Hevosreitin lähtöpisteissä on kylttejä, mutta reitin varrelta ne puuttuvat.

Kalevaan yhteyttä ottanut lukija kertoo joutuneensa kovan sanallisen hyökkäyksen kohteeksi ulkoiluttaessaan koiraa Äimäraution hevosreittien läheisyydessä.

Lukijan mukaan alueen metsäpoluilla ja -reiteillä ulkoilevien keskuudessa on epäselvää, missä saa kulkea ja missä ei. Kaikki eivät ole täysin tietoisia siitä, missä hevosreitti kulkee.

– Selvät säännöt olisivat kivat. Eihän kukaan mene tahallaan toisten alueelle. Jos reitti on pelkästään hevosharrastajien käytössä, niin sitten paikalle pitäisi pystyttää isot plakaatit, lukija sanoo.

Osa hevosista on tottunut paremmin muihin kulkijoihin, mutta silti nekin voivat säikähtää. Hevosten ja muiden kulkijoiden kohtaamiset voivat aiheuttaa ongelmia sekä hevoselle ja sen ratsastajalle tai ajajalle että sivullisille.

Anne Jokiniemi liikkuu Äimäraution reiteillä hevosen kanssa ratsastaen tai taluttaen. Hän toivoo, että hevosreitit pyhitettäisiin vain hevosten kanssa kulkevien käyttöön.
Anne Jokiniemi liikkuu Äimäraution reiteillä hevosen kanssa ratsastaen tai taluttaen. Hän toivoo, että hevosreitit pyhitettäisiin vain hevosten kanssa kulkevien käyttöön.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen
Ovatko hevosreitit selkeästi merkittyjä, Oulun raviradan ratamestari ja hevosreittien kunnossapidosta vastaava Antti Jaara?

– Kyllä ovat.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.