Kolumni: MM95 ei ole vain nevö foget -meemi, vaan su­ku­pol­vi­ko­ke­mus

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Aili Ikosen tuo­tan­to pääsee va­lo­kei­laan Oulu Sin­fo­nian kon­ser­tis­sa – kon­sert­ti esi­te­tään en­sim­mäis­tä kertaa li­vey­lei­söl­le

Jazzlaulaja Aili Ikonen esiintyy torstaina 19. toukokuuta Oulu Sinfonian solistina suurelta osin hänen omaan tuotantoonsa keskittyvässä konsertissa.
Jazzlaulaja Aili Ikonen esiintyy torstaina 19. toukokuuta Oulu Sinfonian solistina suurelta osin hänen omaan tuotantoonsa keskittyvässä konsertissa.
Kuva: Tero Ahonen

Jazzlaulaja, lauluntekijä Aili Ikonen esiintyy torstaina 19. toukokuuta Oulu Sinfonian solistina Valokeilassa Aili Ikonen -konsertissa. Lauluyhtye Rajattoman jäsenenä tunnettu Ikonen on julkaissut kolme albumia sooloartistina ja esiintynyt suurten orkestereiden solistina.

Pääosin Ikosen omasta tuotannosta koostuva konsertti on aiemmin toteutettu striimattuna ja esitetään nyt ensimmäistä kertaa liveyleisön edessä. Sovituksia sävellyksistä ovat tehneet muun muassa Jaakko Kuusisto, Mikko Pellinen ja Teemu Takanen.

– Tässä on tarttumapintaa jazzimprovisaatiota jo ennalta tunteville, mutta toisaalta se voi olla todella mielenkiintoinen elementti niille kuulijoille, joille tämä on ihan uutta. Perinteisen orkesterimateriaalin kuuntelijat puolestaan voivat keskittyä nauttimaan suuren orkesterin soinnista ja syvyydestä, Ikonen kommentoi Oulu Sinfonian tiedotteessa.

Konsertti on osa Oulu Sinfonian musiikkikasvatustyötä. Konsertista järjestetään päivällä kolme esitystä kahdeksasluokkalaisille ja iltakonserttiin on kutsuttu yläkoululaisia ja lukiolaisia.