JUURI NYT: Belgia ei antanut Tanskan yl­lät­tää, Kevin De Bryune käänsi ottelun suunnan toi­sel­la jak­sol­la

TILAAJIEN SUOSITUIN: Syy­te:Pe­las­tus­lai­tok­sen työn­te­ki­jä sai mat­ka­lah­ja­kort­te­ja kii­tok­sek­si kymp­pi­ton­nien pe­su­ai­ne­ti­lauk­sis­ta

AC Oulun ja OLS:n yh­teis­työ sy­ve­nee: "Tämä on todella mer­kit­tä­vä sopimus Oulun alueen pe­laa­ja­tuo­tan­non kan­nal­ta"

AC Oulu ja Oulun Luistinseura ovat solmineet uuden yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on entistä vahvempi ja selkeämpi pelaajaputki Oulun alueen tavoitteellisille junioripelaajille.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on tyytyväinen, että sopimus OLS:n kanssa syntyi.
AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen on tyytyväinen, että sopimus OLS:n kanssa syntyi.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vastikään yhteisen jalkapallohallihankkeen rakennustyöt Heinäpäässä aloittaneet seurat solmivat uuden sopimuksen lähes vuoden kestäneiden neuvottelujen päätteeksi.

OLS on yksi neljästä AC Oulun perustajaseurasta OTP:n, OPS:n ja Tervarien lisäksi. OLS:n ja AC Oulun yhteistyö on ollut erittäin tiivistä jo vuosikymmenen ajan, mutta uuden sopimuksen myötä yhteistyö tiivistyy entisestään uuden vastuunjaon myötä.

Tällä hetkellä OLS:n hallinnassa olevat joukkueet B-poikien SM-sarjassa ja Kakkosessa toimivat kaudesta 2021 alkaen seurojen yhteisjoukkueina. Sarjapaikat säilyvät OLS:n hallussa, mutta toiminnasta vastaa jatkossa AC Oulu Oy.

– Tämä on todella merkittävä sopimus. OLS panostaa jatkossa entistä enemmän resursseja pelaajaputken alkupäähän, kun me otamme taas vahvemmin haltuun loppupäätä eli vaihetta B-junioreista ylöspäin. Molemmat seurat haluavat panostaa rakentuvien olosuhteiden lisäksi ammattitaitoiseen valmennukseen – nämä asiat mahdollistavat entistä paremman pelaajatuotannon Oulun alueella", AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

Kyse on ennen kaikkea resurssien keskittämisestä ja seuran roolin löytymisestä.

– Meidän vahvuus on ennen kaikkea junioritoiminnassa, kun AC Oulun vahvuus on puolestaan vanhemmissa ikäluokissa. Meidän täytyy olla houkutteleva vaihtoehto kaikille alueen ja jopa koko Suomen pelaajille. Siinä riittää toki työtä tehtäväksi, mutta uusi sopimus antaa meille mahdollisuuksia kehittyä siinä roolissa, jonka haluamme kantaa, OLS:n seurajohtaja Samuli Niskanen toteaa

Heikkinen ja Niskanen painottavat, että seurojen välinen yhteistyö ei sulje pois muita seuroja.

– Meillä on neuvotteluja käynnissä myös muiden alueen seurojen kanssa. Lähtökohdan tulee olla se, että jokainen seura tietää oman roolinsa ja vahvistaa sitä. Näin parhaat pelaajat ohjataan sopivassa vaiheessa eteenpäin ja lopputuloksena on toivottavasti entistä enemmän oululaisia huippupelaajia, kaksikko alleviivaa.