AC Oulun Ahola jatkaa kier­rä­tys­tä myös VPS:a vas­taan: "Ko­koon­pa­no elää vähän"

Raatista poistui perjantaina illan suussa tyytyväisiä, mutta myös mietteliäitä ja kenties pettyneitäkin AC Oulun pelaajia. Jyrki Aholan luotsaamassa ryhmässä on tällä hetkellä aito kilpailutilanne, eikä päävalmentaja epäröi kierrättää pelaajia.

Jalkapallon Ykkösen kauden kolmella voitolla aloittanut oululaisjoukkue kohtaa lauantaina VPS:n. Vaasalainen perinneseura putosi viime kauden päätteeksi liigasta.

AC Oulun kokoonpanoon on luvassa ainakin muutamia muutoksia edelliseen SJK Akatemiaa vastaan pelattuun otteluun verrattuna.

– Kaikki pelaajat ovat terveenä. Kokoonpanoomme vaikuttaa edellinen peli, tuleva vastustaja sekä viikon harjoitusten onnistumiset. Kokoonpano elää vähän, sillä yritämme luoda kilpailutilannetta joukkueeseen. Parhaat pelaavat ja toiseksi parhaat yrittävät olla parempia, Ahola kuvailee.

AC Oulu kohtasi VPS:n talven Suomen cupissa vieraskentällä. Tuloksena oli 2–2-tasapeli.

VPS muistuttaa rakenteeltaan osin AC Oulua. Sillä on riveissään Ville Koskimaan ja Sebastian Strandvallin kaltaisia kokeneita johtohahmoja, mutta samalla myös liuta lupaavia junioreita. VPS:n liigahistorian paras maalintekijä Steven Morrissey, 33, palaa kolmen ottelun pelikiellosta.

– VPS on pelaava ja hyvin organisoitu joukkue, jolla löytyy uhkaa hyökkäyspäässä.

Vierasjoukkue ei lähde otteluun yhtä levänneenä kuin kotiryhmä, sillä VPS pelasi keskiviikkona 1–1-tasapelin MuSa:a vastaan. Vaasalaiset ovat aloittaneet kesänsä yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä.

Fakta

19 miestä saanut peliaikaa

AC Oulu on aloittanut Ykkösen kautensa kolmella voitolla. Gnistan kaatui kotona maalein 2–0, MYPA vieraissa 2–1 ja SJK Akatemia kotona 1–0.

Päävalmentaja Jyrki Ahola on antanut kolmessa ottelussa peliminuutteja jo 19 pelaajalle. Vain toppari Rafinha ja laitapelaaja Loorents Hertsi ovat pelanneet täydet minuutit. Lisäksi Niklas Jokelainen, Henrik Ölander, Daniel Rantanen, Anselmi Nurmela, Lassi Nurmos ja Aapo Heikkilä ovat olleet kaikissa otteluissa avauksessa.