Luitko jo tämän: Junalla Li­min­gas­ta Ouluun ja ase­mal­ta pyö­räl­lä töihin

Voimanosto: Al­zhei­me­rin tauti py­säyt­ti kem­pe­le­läi­sen voi­ma­mie­hen

Pääkirjoitus: Iranin rohkeat naiset tar­vit­se­vat kaiken tuen

Ää­nes­tys­tu­los­ta vii­väs­tyt­tä­nyt fak­si­vi­ka oli tie­dos­sa jo il­ta­päi­väl­lä

Tieto rikkinäisestä faksista ei kulkeutunut Oulunsalon vaalivirkailijoille

-

Uuden Oulun kuntavaalitulos venyi myöhään yöhön rikkinäisen faksin takia. Oulu 10:ssä olevan faksin toimimattomuus huomattiin jo sunnuntaina iltapäivällä. Konetta ei saatu pelaamaan useiden tuntien yrittämisen jälkeen.

Haukiputaan kunnansihteeri Kirsti Lehtinen kertoo, että epähuomiossa Oulunsaloon jäi ilmoittamatta uusista toimintaohjeista.

Oulunsalon vaalilautakunnista tulokset faksattiin rikkinäiseen faksiin. Koska laite Oulunsalossa ilmoitti lähetyksen onnistuneen, vaalivirkailijat lähtivät kotiin. Heidät hälytettiin uudelleen töihin puolen yön jälkeen, kun keskusvaalilautakunnassa alettiin kaivata puuttuvia ääniä.

Aikaisemmin Oulussa äänet on kirjattu suoraan tietokoneille jo äänestysalueilla. Oikeusministeriö on kuitenkin muuttanut järjestelmää sellaiseksi, että suoraan kirjaukseen olisi pitänyt hakea poikkeuslupa.

Oulun tietohallintoasiantuntija Lauri Lappalaisen mukaan asiasta neuvoteltiin oikeusministeriön kanssa puoli vuotta, mutta vastaus oli, että järjestelmä ei sellaista mahdollista.