Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Luitko jo tämän: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Laa­ja­lan kan­nan­otos­ta Stora Enson Ou­lun-in­ves­toin­tiin syntyi eri­koi­nen soppa

Aal­to­sii­lon pi­ha­pii­ris­sä jär­jes­te­tään vii­kon­lop­pu­na läk­siäis­bi­leet sup­pi­loil­le – "Ha­lu­taan tuoda vähän elämää ja toi­min­taa ta­kai­sin tähän ra­ken­nuk­seen"

Siilon kaksi vanhaa teollista metallisuppiloa, joita käytettiin selluloosan valmistusprosessissa, puretaan ja poistetaan rakennuksesta ensi vuonna osana kunnostustöitä.

Oulu
Illan pääesiintyjänä on oululainen Transistori, joka käyttää esityksen aikana purettavia suppiloita ja niiden syöttölokeroita lyömäsoittimina.
Illan pääesiintyjänä on oululainen Transistori, joka käyttää esityksen aikana purettavia suppiloita ja niiden syöttölokeroita lyömäsoittimina.
Kuva: Maiju Pohjanheimo/Arkisto

Meri-Toppilan siilolla järjestetään tällä viikolla ensimmäinen uuden omistajan, Factum Foundationin, ja Oulun kaupungin yhteistyössä järjestämä julkinen tapahtuma.

– Halutaan tuoda vähän elämää ja toimintaa takaisin tähän rakennukseen. Samalla juhlistetaan tavallaan projektin alkua. Kun ensi vuonna ryhdytään poistamaan rakennuksesta teolliseen prosessiin liittyneitä struktuureita, haluttiin antaa niille vielä viimeiset jäähyväiset. Ne on vähän niin kuin läksiäisbileet, Factum Foundation -säätiön projektikoordinaattori Laura Lowe kertoo.