Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yrit­tä­jyys­kas­va­tuk­sen pää­toi­mi­jat yh­dis­ti­vät voi­man­sa Nuorten NYTiksi

Uusimman NYT Nuorten tulevaisuusraportin mukaan peräti 33 prosenttia nuorista pelkää, että tulevaisuuden työelämä on itselle liian raskasta. Miksi? Suurimpina syinä ovat: 1. Pelko siitä, etteivät rahat riitä, 2. Huoli siitä, ettei omaa alaa ole vielä löytynyt ja 3. Huoli omasta jaksamisesta.

Kaikkia näitä huolia voimme ainakin osittain hälventää tarjoamalla lapsille ja nuorille myönteisiä kokemuksia työelämästä, lisää osaamista taloudesta ja mahdollisuuksia tunnistaa omat vahvuudet.

"On arvokasta, että niin moni taho haluaa olla varmistamassa, että lapset ja nuoret saavat hyvän alun elämälleen ja löytävät oman paikkansa yhteiskunnassa."

Jo vuosikymmenien ajan Talous ja nuoret TAT sekä Nuori yrittäjyys ry ovat tarjonneet kouluille Suomessa oppimiskokonaisuuksia, joiden avulla lapsille ja nuorille opetetaan työelämä- ja taloustaitoja sekä toteutetaan yrittäjyyskasvatusta. Tunnetuimpia palveluista ovat muun muassa Yrityskylät sekä Vuosi yrittäjänä- ja Pikkuyrittäjät -ohjelmat. Yrityskylä-pienoisyhteiskunnissa käy jo lähes 90 prosenttia kaikista kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisista Suomessa.

1.6.2023 TAT ja NY yhdistivät toimintansa ja toimivat nyt nimellä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. Tämä merkitsee sitä, että meillä on mahdollisuus tarjota palveluitamme kaikkialla Suomessa niissä kunnissa, joilla on sopimus NYTin kanssa. Näitä kuntia on peräti 265.

Sisällöt ovat peruskoulun opetussuunnitelman mukaisia, mutta kyselytutkimuksemme osoittavat, että myös nuoret haluavat oppia lisää työelämästä, taloudesta ja yrittäjyydestä. Ne ovat taitoja, jotka auttavat nuoria oman tulevaisuutensa rakentamisessa, ennaltaehkäisevät talousongelmia ja auttavat näkemään uhkien sijaan mahdollisuuksia. Aivan yhtä tärkeää on, että nuoret oppivat omista vahvuuksistaan ja löytävät itselle sopivan alan ja ammatin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.