Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ylio­pis­ton stra­te­gi­ses­sa joh­ta­mi­ses­sa muis­tet­ta­va ylio­pis­ton pää­teh­tä­vät

Yrityksen strategisessa suunnittelussa lähdetään liikkeelle missiosta, joka vastaa kysymykseen Miksi olemme olemassa? Sen pohjalta määritetään visio, joka vastaa kysymykseen Mitä haluamme olla tulevaisuudessa?

Samaa periaatetta voidaan soveltaa myös yliopiston strategiseen johtamiseen. Siis: Miksi yliopistomme on olemassa? Mitä tarkoitusta varten?

Yliopistolaki määrittelee selkeästi tutkimuksen ja opetuksen yliopiston päätehtäviksi. Tutkimus ja opetus taas liittyvät niin kiinteästi toisiinsa, että korkeatasoista opetusta ei voi olla ilman korkeatasoista tutkimusta eikä päinvastoin.

Vasta 1990-luvulla yliopistoille asetettiin ”kolmas tehtävä”, joka on alueensa palveleminen.

Oulun yliopiston strategiassa missio näkyy näin: ”Me Oulun yliopistossa tuotamme osana kansainvälistä tiedeyhteisöä uutta tieteellistä tietoa ja siihen perustuvia ratkaisuja sekä koulutamme tulevaisuuden suunnannäyttäjiä kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.