koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Tilaajille

Yli 90 pro­sent­tia suo­ma­lai­sis­ta saa liikaa suolaa, ja se lisää ve­ren­pai­ne­tau­din ylei­syyt­tä — asian­tun­ti­ja vastasi yh­dek­sään ve­ren­pai­net­ta kos­ke­vaan ky­sy­myk­seen

Kotimittauksilla saa varsin luotettavan kuvan verenpaineen tasosta, jos mittauksen tekee huolella, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori emeritus Antti Jula.

Osastonhoitaja Sere Tiainen mittaa Julia Vasilenkon verenpaineen. Verenpaineen mittaaminen on Tiaisen mukaan helppoa, ja kotimittauksella saa luotettavia tuloksia, kunhan sen tekee huolellisesti.
Osastonhoitaja Sere Tiainen mittaa Julia Vasilenkon verenpaineen. Verenpaineen mittaaminen on Tiaisen mukaan helppoa, ja kotimittauksella saa luotettavia tuloksia, kunhan sen tekee huolellisesti.
Kuva: Mauri Ratilainen

Ihmisen ruumiin toiminta on kehittynyt aikana, jolloin suolaa ei lisätty erikseen ravintoon. Elimistö sai suolasta sen natriumin määrän, joka lihassa, kasviksissa ja muissa ravintoaineissa luontaisesti oli.

– Elimistön natriumin säätelyjärjestelmät ovatkin rakentuneet siten, että ne pitävät aika voimakkaasti kiinni natriumista, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori emeritus Antti Jula.