Kolumni: Iivo Nis­ka­nen on vii­mei­sen vuoden ajan luullut ja ku­vi­tel­lut liikaa

Hiihto: Suo­si­tun Iinatin hiih­to­la­dun tau­ko­ka­tos romahti

Luitko jo tämän: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ylen kysely: Suomen Pankin Olli Rehn suo­si­tuin ehdokas seu­raa­vak­si pre­si­den­tik­si

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn oli suosituin presidenttiehdokas Ylen tekemässä kyselyssä.
Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn oli suosituin presidenttiehdokas Ylen tekemässä kyselyssä.
Kuva: Timo Marttila

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) on suomalaisten suosikki maan seuraavaksi presidentiksi, kertoo uusi Ylen presidenttikysely. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 20 prosenttia valitsisi Rehnin ykkösehdokkaakseen Sauli Niinistön seuraajaksi, kun tämän toinen presidenttikausi päättyy vuonna 2024.

Rehnin perässä kyselyn kärjessä ovat ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) 16 prosentin suosiolla ja pääministeri Sanna Marin (sd.) yhdeksän prosentin kannatuksella. Marin oli kansalaisten suosikkiehdokas Ylen edellisessä presidenttikyselyssä, joka tehtiin tammikuussa 2021.

Kymmenen kärjessä olivat myös perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.), olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori (kok.), entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.), Ukrainan sodan vuoksi esillä ollut Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.) sekä kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Yle kertoo EU-komissaarina toimineen Olli Rehnin olleen kyselyssä suosittu keskustan lisäksi kokoomuksessa ja etenkin varttuneiden ihmisten piirissä. Kokoomuksen kannattajien riveissä Rehn on jopa suositumpi kuin puolueen todennäköisinä ehdokkaina pidetyt Orpo, Stubb tai Vapaavuori.

Tähän mennessä presidentinvaaleihin ei ole ilmoittautunut yhtään ehdokasta. Ylen mukaan Olli Rehn on kertonut harkitsevansa ehdokkuutta, kun koronakriisi on ohi.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemässä kyselyssä ihmiset valitsivat 41 nimen joukosta yhdestä viiteen mieluisinta henkilöä seuraavaksi presidentiksi. Nettikyselyyn vastasi 1826 henkilöä ja sen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.