Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ylen kan­na­tus­mit­taus: Ko­koo­mus kas­vat­taa suo­sio­taan, va­sem­mis­to­liit­to menetti kan­na­tus­taan eniten

Kokoomuksen kannatus on ollut kuntavaaleista lähtien myötätuulessa. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kuntavaalipäivänä 13. kesäkuuta.
Kokoomuksen kannatus on ollut kuntavaaleista lähtien myötätuulessa. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kuntavaalipäivänä 13. kesäkuuta.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa. Puoluetta äänestäisi nyt 21,3 prosenttia suomalaisista. Kannatus kasvoi edellisestä mittauksesta 0,8 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituimman puolueen paikkaa pitää SDP 18,7 prosentin kannatuksella. Puolueen suosio laski 0,3 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta.

Kolmatta sijaa pitää perussuomalaiset 17,6 prosentin kannatuksella. Puolueen puheenjohtaja on edellisen mittauksen jälkeen vaihtunut Jussi Halla-ahosta Riikka Purraan, mutta puheenjohtajavaihdoksella ei ole ollut suurta vaikutusta kannatukseen. Edellisestä mittauksesta suosio laski 0,3 prosenttiyksikköä.

Keskusta on kannatusmittauksen mukaan neljänneksi suosituin puolue. Puoluetta äänestäisi nyt 12,1 prosenttia vastanneista. Kannatus laski edellisestä mittauksesta 0,1 prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus nousi edellisestä mittauksesta 0,5 prosenttiyksikköä. Nyt puoluetta äänestäisi 11,4 prosenttia, mikä tekee puolueesta viidenneksi suosituimman.

Vasemmistoliiton kannatus putosi 1,0 prosenttiyksikköä. Äänensä vasemmistoliitolle antaisi 7,6 prosenttia.

RKP:lle äänensä antaisi 4,4 prosenttia suomalaisista ja kristillisdemokraateille 3,3 prosenttia. Liike Nyt saisi 2,5 prosentin äänet. Muiden osuus mittauksessa on yksi prosentti.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemässä kyselyssä haastateltiin 2 369 ihmistä, joista puoluekantansa kertoi 1 705 haastateltua. Mittauksen virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.