Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Yle: Vain pro­sent­ti Oulun kou­lu­lai­sis­ta jää­mäs­sä pois lä­hio­pe­tuk­ses­ta, poh­joi­ses­sa eniten pois­sa­olo­ja il­moi­tet­tu Kemissä ja Tor­nios­sa

Ylen mukaan eniten oppilaita on jäämässä pois lähiopetuksesta Kemissä, Torniossa, Kiuruvedellä, Iisalmessa, Hollolassa ja Kouvolassa.

Koululaiset palaavat huomenna torstaina lähiopetuksen pariin.
Koululaiset palaavat huomenna torstaina lähiopetuksen pariin.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vain noin prosentti Oulun koululaisista on jäämässä pois huomenna torstaina alkavasta lähiopetuksesta. Asia käy ilmi Ylen tekemästä selvityksestä.

Ylen kyselyn mukaan vain noin prosentti koululaisista oli anonut poissaoloa vanhemman ilmoituksella lähiopetuksesta Oulussa. Noin 200-300 oppilaalle oli hyväksytty poissaolo sairauteen liittyen ja muihin syihin vetoavia poissaolohakemuksia oli joitakin kymmeniä.

Ylen mukaan eniten oppilaita on jäämässä pois lähiopetuksesta Kemissä, Torniossa, Kiuruvedellä, Iisalmessa, Hollolassa ja Kouvolassa. Iisalmessa pois jää 22 prosenttia peruskoululaisista, Torniossa 19,5 prosenttia, Kiuruvedellä 19 prosenttia, Hollolassa ja Kemissä 17 prosenttia ja Kouvolassa 15,5 prosenttia oppilaista.

Ylen selvityksen mukaan monissa suurissa kaupungeissa lähiopetuksesta on toukokuussa jäämässä pois noin viisi prosenttia peruskoululaisista.  Selvityksessä kysyttiin kunnista eri puolilta Suomea, miten moni oppilas on ilmoitettu poissaolevaksi toukokuun loppuun asti ja vaaditaanko poissaolon hyväksymiseen lääkärintodistus.

Lue myös: Kun tieto pa­luus­ta lä­hi­ope­tuk­seen tuli, An­na-Kai­sa Lepistö empi lä­het­tää poi­kiaan kouluun – "Jos voisin itse valita, niin ha­luai­sin pitää lapset kotona, mutta kyllä pojat kouluun me­ne­vät"