Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Yle: Turku luopuu ny­kyi­sis­tä Next­bi­ken kau­pun­ki­pyö­ris­tään – Oulun Syk­ke­lei­den jatkoa kä­si­tel­lään mar­ras­kuus­sa

Sykkelit ovat seisseet käyttämättöminä Oulussa. Turku ei aio jatkaa saman toimittajan kaupunkipyöräjärjestelmää.
Sykkelit ovat seisseet käyttämättöminä Oulussa. Turku ei aio jatkaa saman toimittajan kaupunkipyöräjärjestelmää.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Turku on luopumassa  puolalaisen Nextbike Polskan kaupunkipyöräjärjestelmästä. Kysymyksessä on sama toimittaja kuin Oulun Sykkeli-kaupunkipyöräjärjestelmässä. Tänä kesänä Oulun Sykkeleillä ei ajettu kilometriäkään.

Toimialajohtaja Christina Hovi sanoo Ylen haastattelussa, ettei Turun kaupunki ole ollut tyytyväinen puolalaisen Nextbike Polskan toimittamaan kaupunkipyöräjärjestelmään.

– Siinä on ollut teknisiä ongelmia sekä pyörän käyttöönotossa että koko kaupunkipyöräjärjestelmän toimivuudessa.

Turun kaupungilla ja Nextbikella on kaupunkipyöräjärjestelmästä kolmivuotinen sopimus, joka on katkolla. Kaupungin pitäisi päättää sopimuksen jatkamisesta eli optiosta lokakuun loppuun mennessä.

Hovi kommentoi Ylen haastattelussa, ettei Turku tule käyttämään optiota, koska pyöräjärjestelmä ei ole toiminut tarjouksessa luvatulla tavalla.

Oulussa Sykkeli-kaupunkipyörien jatkoa käsitellään yhdyskuntalautakunnassa marraskuussa.

Oulun kaupunki on odottanut Nextbike Polskalta 792 810 euron suuruista vakuussummaa, joka on määritelty Sykkelien alkuperäisessä sopimuksessa.  Tämän vuoksi kaupunkipyörät eivät ole olleet lainkaan käytössä kesän aikana Oulussa.