Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Yle: Po­lii­sia uhkaa taho, jolla on "rä­jäh­tei­tä ja ko­ne­tu­lia­sei­ta" – Ylen tie­to­jen mukaan tur­val­li­suus­uhan taus­tal­la ei ole pe­rin­tei­nen jär­jes­täy­ty­nyt ri­kol­li­suus

Torstaina ilmi tulleesta Suomen poliisiin kohdistuvasta turvallisuusuhasta on Ylen mukaan saatu uutta tietoa.

Yle uutisoi, ettei sen saamien tietojen mukaan turvallisuusuhan taustalla ole perinteinen järjestäytynyt rikollisuus, kuten aiemmin on uutisoitu. Turun Sanomat kertoi torstai-iltana, että poliisiin kohdistuvan uhan taustalla olisi järjestäytynyt rikollisuus.

Yle kertoo kuulleensa pääkaupunkiseudulla työskentelevältä poliisilta, että poliisin tulee nyt kantaa asetta ja muita voimankäyttövälineitä koko ajan työvuoron aikana. Aiemmin poliisin on tarvinnut kantaa asetta vain työvuoron aikana poliisitalon ulkopuolella liikuttaessa.

Pääkaupunkiseudulla työskentelevä poliisilähde kertoo Ylelle, että tilanteesta on tietoa vain ylimmällä johdolla.

– Olen ymmärtänyt, että uhka on todellinen. Olen saanut sen verran selville, että uhkaajalla on käytössään räjähteitä ja konetuliaseita, poliisi kommentoi.

Useilla poliisin asiakaspalvelupisteillä on torstain jälkeen päässyt sisään vain turvatarkastuksen kautta. Turvatoimia on kiristetty ja poliisitalojen suojaaminen on jatkunut myös viikonloppuna.