Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yle jul­kai­si uudet UMK-fi­na­lis­tit – Blind Chan­ne­lin kal­tais­ta me­nes­tys­tä lähtee ta­voit­te­le­maan muun muassa The Rasmus

Suomen Euroviisu-karsinnan eli nykyisellään Uuden Musiikin Kilpailun seitsemän finalistia on julkistettu.

Finalisteista suurelle yleisölle tutuimmat ovat The Rasmus ja Tommi Läntinen. Younghearted-yhtye pääsi puolestaan hiljattain julkisuuteen pääministeri Sanna Marinin Elämäni biisi -kappaleen esittäjänä. Neljä muuta finalistia ovat Cyan Kicks, BESS, Olivera ja Isaac Sene.

Finaaliseitsikon voittaja edustaa Suomea Torinon Euroviisuissa toukokuussa 2022.

Vuosi sitten UMK-kisan kautta Rotterdamin finaaliin nousi oululaislähtöinen Blind Channel, joka sijoittui Dark Side -kappaleellaan finaalin kuudenneksi. Blind Channelin kuutossija oli Suomen paras sijoitus sitten Lordin viisuvoiton vuonna 2006.

Cyan Kicksin Hurricane aloittaa UMK-finalistien esittäytymisen torstaina 13.1. BESSin kilpailubiisi on nimeltään Ram pam pam ja se pääsee vapaaksi perjantaina 14.1. Maanantaina 17.1. kuultava The Rasmuksen Jezebel esittelee myös bändin uuden kitaristin Tiktakissa uransa aikoinaan aloittaneen Emppu Suhosen. Younghearted: Sun numero -kappale julkaistaan tiistaina 18.1. Oliveran Thank God I’m an Atheist -biisin vuoro on keskiviikkona 19.1. Konkari Tommi Läntisen ja Elämä kantaa mua -laulun vuoro on 20.1. Isaac Senen Kuuma jäbä kuullaan UMK-finalisteista viimeisenä eli 21.1.
Cyan Kicksin Hurricane aloittaa UMK-finalistien esittäytymisen torstaina 13.1.
Cyan Kicksin Hurricane aloittaa UMK-finalistien esittäytymisen torstaina 13.1.
Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Artistien kilpailubiisit julkistetaan yksi päivässä torstaista alkaen.

Biisit ovat kuunneltavissa artistien omina biisipäivinä keskiyöstä lähtien Yle Areenassa ja Youtubessa sekä Spotifyssä ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa.

– Mukana on artisteja Suomen legendaarisimmista esiintyjistä musiikkialan kuumimpiin nouseviin nimiin. Biisien taso on erittäin korkea ja olen todella kiitollinen, että Suomen kovimmat biisinkirjoittajat ja tuottajat ovat olleet mukana tekemässä näitä tulevaisuuden klassikoita, kertoo Tapio Hakanen, UMK-raadin puheenjohtaja Ylen tiedotteessa.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisu-edustaja valitaan 26. helmikuuta Turun Logomon UMK22-tapahtumassa.