Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Yk­si­tyis­lab­ro­jen ve­ri­ko­keet yleis­ty­vät ja yk­sit­täi­nen testi maksaa muu­ta­mia kymp­pe­jä – Mutta voiko niiden avulla päästä ohi hoi­to­jo­non?

Laboratoriotutkimuksia voi teettää omalla rahalla ilman lähetettä. Ferritiinin ja pitkäaikaisen sokeriarvon mittauttaa noin kolmella kympillä, ja kasvissyöjälle tärkeän B12-vitamiinin taso selviää vajaalla 50 eurolla.

Husin Diagnostiikkakeskuksen ylilääkäri Kari Pulkki esittelee automatisoitua laboratoriota Helsingin Meilahden sairaala-alueella.
Husin Diagnostiikkakeskuksen ylilääkäri Kari Pulkki esittelee automatisoitua laboratoriota Helsingin Meilahden sairaala-alueella.
Kuva: Teppo Kuittinen

Terveyskeskuksista saa kiireettömän ajan pahimmillaan vain kuukausien odotuksella, sairaaloiden päivystyksissä joutuu istumaan jopa vuorokauden, ja työnantajat ovat karsineet työterveyspalveluita niin minimiin, että moni työntekijä saa apua vain työperäisiin vaivoihin, vammoihin ja sairauksiin.

Miten sitten huolestunut kansalainen saisi helposti tarkastettua, onko hänellä elimistössään kaikki kunnossa? Ovatko verensokerit ja -rasvat sekä rauta-, vitamiini ja hormonitasot kunnossa?

Tähän terveydenhuollon pullonkaulaan ja ihmisten huolestuneisuuteen ovat syntyneet vauhdilla kasvavat yksityisten laboratorioiden tarjoamat tutkimuspalvelut, joihin ei tarvita lähetettä ja jotka halvimmillaan maksavat muutamia kymppejä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.